новини детски

Начало | новини детски | "Походът на книгите" – седмица трета

"Походът на книгите" – седмица трета

Аз детето | 2014-04-15

"Походът на книгите" – седмица трета

В третата седмица на „Походът на книгите” към четящите деца се присъединяват актьорите Юлиан Вергов и Стефан Щерев (14 април, понеделник), авторката на детски книги и преводач от английски Зорница Христова, актрисата Ирмена Чичикова и поетът Марин Бодаков (вторник, 15 април). Програмата „Известните българи четат на деца” ще закрият журналистът Милен Цветков и актьорът Христо Гърбов (16 април), а актрисата Силвия Лулчева ще направи последното четене за деца в кампанията ни тази година на 17 април в 7 СОУ "Св. Седмочисленици”, София от 13.30 ч.

 Основен елемент в кампанията „Походът на книгите” тази година бяха забавните четения с известни актьори, писатели, музиканти и журналисти. Само през втората седмица от „Походът на книгите” (7-13 април), децата от 12 софийски училища и детски градини бяха посетени от Андрония Попова, Васил Драганов , Деян Славчев – Део, Златна Костова, Иван Бърнев, Ивайло Захариев, Кирил Маричков, Мариана Попова, Марий Росен, Петьо Петков – Шайбата, Свилен Ноев, Снежина Петрова и Параскева Джукелова, а между 12-13 април, по време на откритите срещи с книжките в Борисовата градина, към кампанията се присъединиха и писателите Ангел Игов, Васил Георгиев, Георги Господинов, Зорница Христова, Калин Терзийски, Петя Кокудева, Стефан Иванов и Теодора Димова.

Играта на „Походът на книгите” продължава до 23 април. Чрез нея стимулираме откривателството у младите читатели, които ще трябва да съберат 9 печата от 9 книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията (който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието). Всеки, който разпознае скритото между печатите изречение и го изпрати на office@abk.bg, участва в томболата на Асоциация „Българска книга” и може да получи книжка.

На открито се чете най-забавно – това установихме в двата дни на „Градски кът за четене” в Борисовата градина, където над 200 деца и техните родители се отбиха за по приказка, бърза игра сред хартиените декори и за среща с интересни приятели на книгите. Повече от събитието можете да видите тук.

В тази седмица, на 14 и 15 април, са последните два дни от изложбата „Туве Янсон – живот и творчество”, организирана съвместно от Столична библиотека и Посолството на Финландия в България, в зала „София” на Столична Библиотека.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град