новини детски

Начало | новини детски | „Покажи ни любимия си герой“ и спечели награда

„Покажи ни любимия си герой“ и спечели награда

Аз детето | 2014-05-06

„Покажи ни любимия си герой“ и спечели награда

Месец май ще бъде отбелязан като месец на детската книга за издателство „Емас“. От днес стартира конкурсът „Покажи ни любимия си герой“, който се организира в партньорство с веригата книжарници „Ориндж“ и сайта „Аз чета“.
Деца и родители могат да участват в надпреварата, като измислят креативен начин да представят героя или героите, които най-много им харесват. Избраните персонажи трябва да са от някоя от книгите, включени в поредиците на „Емас“ „Големите разказвачи XX/XXI век“ и „Европейски разказвачи XX/XXI век“. Участниците публикуват снимка на сътвореното от тях, а средствата за „показване на героя“ са неограничени – рисунка, физиономия, изрезка от хартия, щампа на тениска… докъдето стигне детското въображение.

Конкурсът използва за платформа Facebook – на страницата на „Емас“ можете да откриете специално приложение, в което участниците ще качват снимките си и потребителите на социалната мрежа ще гласуват за тях. Получилият най-много гласове ще бъде обявен на 1 юни и ще спечели ваучер за книги на издателството на стойност 200 лева, а още петима ще получат талони за 50 лева. Ваучерите могат да се използват в книжарници „Ориндж“, включително и в онлайн книжарницата им.
„Надяваме се, че поднасяйки на децата възможност да проявят творчество без ограничения, ще им дадем повод да се обърнат към четенето. А детските поредици на „Емас“ могат да ги срещнат с най-добрите автори на Европа“, казват от издателството.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град