новини детски

Начало | новини детски | Разкажете история от празната дъска и участвайте в благотворителния конкурс на УНИЦЕФ

Разкажете история от празната дъска и участвайте в благотворителния конкурс на УНИЦЕФ

Аз детето | 2014-04-15

Разкажете история от празната дъска и участвайте в благотворителния конкурс на УНИЦЕФ

Верига книжарници "Orange Center" и УНИЦЕФ стартитрат конкурс за разказ на тема „Децата на България разказват истории от празната дъска“. Той е част от партньорството между веригата и УНИЦЕФ „Всяко дете има право на образование“ и е с благотворителна цел.
До 31-ви май всяко българско дете до 18-годишна възраст ще има възможност да изпрати свои разкази, свързани с темата за училището или образованието. Всички участвали ще получат грамота, а тридесетте най-добри разказа ще бъдат издадени в специален сборник. Приходите от продажбата му ще бъдат дарени в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ България за образование. Авторите на публикуваните разкази ще бъдат наградени със специално изработен плакет.

Освен възможност за изява, конкурсът цели да повиши информираността на младите хора и обществото за правото на децата за образованиe. Близо 7000 деца отпадат или изобщо не се записват на училище всяка година.
Журито, което ще избере най-добрите разказвачи, включва Зорница Христова (преводач, писател и създател на издателство „Точица“), Румяна Ангелова (преподавател по творческо писане и ръководител на Катедра Български език и литература в Американския колеж в София), Иван Диков от УНИЦЕФ, отговорния редактор на издателство Orange Books Савина Николова и управителя на книжарница Orange Center Десислава Желева.

Ето и пълните условия за участие в конкурса:
1. Право на участие имат всички деца на възраст до 18 г.
2. Творбите трябва да са тематично свързани с училище или с образованието.
3. Разказите трябва да са с максимална дължина от 3000 думи (приблизително 8 страници в word), но НЯМАТ ограничен минимален обем.
4. Всички творби трябва да са авторски. При избор за публикуване, родител или настойник трябва да подпише декларация, с която да гарантира оригиналността на творбата и да предостъпи авторските й права на Orange center.
5. Творбите могат да бъдат изпращани от автора, родилител/настойник или учител.
6. Всяка творба трябва да е придружена от името на автора, дата на раждане, училище, адрес и телефон за връзка.
7. Всеки участник има право да участва само с една творба.
8. Творбата не трябва да е публикувана на друго място или да участва в друг конкурс.
9. Всички кандидатури трябва да бъдат изпратени чрез e-mail на konkurs@orange-bg.com или на адрес гр. София, ул. Граф Игнатиев 18
10. Всички творби, изпратени електронно, трябва да са в word формат (.doc, .docx).

Снимка: sxc.huКоментари
2 коментара

Деси , ,

Публикувано на 16.04.2014

До редакцията:Къде мога да прочета още повече? И не разбрах какво се иска на точка 4 и още един въпрос може ли да напиша само една страница на Word?

От редакцията: Здравей, за съжаление ние не можем да ти отговорим на тези въпроси, защото не сме организаторите на конкурса. Попитай ги на konkurs@orange-bg.com, сигурни сме, че ще ти отговорят.

Соня , ,

Публикувано на 18.05.2014

До редакцията:Срок?

От редакцията: "До 31-ви май всяко българско дете до 18-годишна възраст ще има възможност да изпрати свои разкази, свързани с темата за училището или образованието."

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град