новини детски

Начало | новини детски | "Забавното лятно четене" 2012 ще посети Плевен и Русе

"Забавното лятно четене" 2012 ще посети Плевен и Русе

Аз детето | 2012-06-14

"Забавното лятно четене" 2012 ще посети Плевен и Русе

След старта на "Забавното лятно четене" 2012 в София, сега организаторите от Az-deteto.bg и Столична библиотека ще посетят Плевен и Русе.

На 15 юни от 10:30 ч. в детския отдел на библиотеката в Плевен организаторите на инициативата ще се срещнат с деца, местните авторки Валя Атанасова и Витка Витанова и млади лауреати на литературни конкурси.

На събитието децата ще демонстрират попълването на онлайн читателския дневник на "Забавното лятно четене", ще разберат кои са посланиците на четенето за техния град и ще разберат още кои градове ще посети Забавното лятно четене.

В същия ден, 15 юни, но от 15:30 ч. в детския отдел на библиотеката в Русе също ще има събитие, част от кампанията. Там, на място ще разберете кои са посланиците в крайдунавския град.

Специални гости ще са децата от Театрално ателие към СОУ „Христо Ботев“, които ще изиграят любимите си приказни герои.

Кампанията за втора поредна година ще се проведе през месеците на лятна ваканция на учениците (15 юни – 15 септември 2012 г.) и ще обхване цялата страна. Чрез онлайн читателския дневник в края на ваканцията ще могат да се определят най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за лято 2012.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град