новини детски

Начало | новини детски | Над 120 деца и техните родители присъстваха на старта на "Забавното лятно четене" 2012 в Русе

Над 120 деца и техните родители присъстваха на старта на "Забавното лятно четене" 2012 в Русе

Аз детето | 2012-06-18

Над 120 деца и техните родители присъстваха на старта на "Забавното лятно четене" 2012 в Русе

Над 120 деца и техните родители се събраха на 15-и юни в детския отдел на библиотеката в Русе, която участва в инициативата на Столична библиотека и детския портал Az-deteto.bgЗабавното лятно четене“ 2012. Залата се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на събитието, което се превърна в чудесен детски празник.

Събитието беше открито от директора на регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, Теодора Евтимова.

Посланици на детското четене в Русе станаха русенски писатели, издатели, преводачи и ученици от Театралното студио при СОУ „Христо Ботев“, с ръководител Светлозара Попова. Заместник областният управител д-р Адриан Райков също подкрепи инициативата за насърчаване на детското четене и стана един от посланиците й в Русе. Той пожела на организаторите успех, а на малките участници приятни мигове в света на книгите. Своята подкрепа за кампанията засвидетелстваха и председателят на УС на „Обществен фонд – Русе“ Валентин Борисов, с чието съдействие бе проведена дарителската кампания „Децата на Русе за Библиотеката“, Дора Медникарова, преводач от естонски език, превела една от любимите на децата книжки „Маншон, полуобувка и мъхеста брада“ от Ено Рауд, Пламен Абаджиев, издател и писател, Росица Минковска – Деведжиева, режисьор на театрални постановки за деца, главният редактор на интернет портала Az-deteto.bg Жюстин Томс и представители на Столична библиотека.
За финал всички присъстващи искрено се забавляваха с постановката „Трите феи“, изпълнена от талантите от Театрално студио при СОУ „Христо Ботев“ наставлявани от своята любима ръководителка Светлозара Попова.

Организаторите бяха приготвили много подаръци и изненади за децата, а детският отдел на библиотеката получи като подарък книги за деца от водещи български издателства и електронен четец от нашите приятели от МТел. Напълно безплатно от електронната книжарница на Мобилтел могат да се изтеглят всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата. Телекомът работи активно за дигитализацията на всички учебници и учебни помагала.
Тази година като посланици на четенето към инициативата се присъединиха Ивайло Захариев и Стефка Янорова – известни български актьори и Маги Благоева – детски автор, те също бяха изпратили своите послания и автографи.
Следващите градове, на които „Забавното лятно четене“ 2012 ще гостува са Варна, Бургас и Стара Загора.

Инициативата на Az-deteto.bg печели все по-голяма подкрепа. Нейни партньори са Пенсионно осигурителна компания „Доверие“, МТел, издателствата „Кибеа“,„ Инфодар“, „Сиела“, „Ентусиаст“ и „Кръгозор“, община Стара Загора и община Бургас.

"Забавното лятно четене" 2012 беше на гости в Плевен
Програма на "Забавното лятно четене" 2012 в БургасКоментари
1 коментар

Rumyana Yoveva, ,

Публикувано на 19.06.2012

Здравейте, искам да обърна внимание на това, че сте поставили в този материал за Русе, снимка от представянето на Кампанията при нас, в Регионална библиотека - Варна през 2011 г. Предполагам, че е техническа грешка и ще я коригирате. Благодаря. Хубав и спорен ден - Румяна Йовева, завеждащ Детски и Средношколски отдел на РБ"Пенчо Славейков"-Варна

От редакцията: Получила се беше малка грешка, извиняваме се.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град