
малък готвач
Начало |
малък готвач |
Тази рецепта за кремообразна пилешка супа с фиде е по-добра от всяка супа!
Тази рецепта за кремообразна пилешка супа с фиде е по-добра от всяка супа!
Домашно приготвената кремообразна пилешка супа с фиде е класически лек за всичко: за подсмърчането или недоброто настроение в студеното време. Прави се лесно и ще се хареса на цялото семейство. Опитайте!
Ще са ви необходими:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук нарязана на кубчета
- 2 големи моркова, нарязани
- 2 парчета целина, нарязани
- 4 чаши пилешки бульон
- 1 дафинов лист
- 2 шепи фиде
- 1 чаша сметана за готвене
- 1 ½ супени лъжици царевично нишесте
- варени парчета пиле
- 1 шепа пресен нарязан магданоз
Ето и как се приготвя:
- В голяма тенджера за супа разтопете маслото на среден огън.
- Добавете лука, морковите и целината и гответе за 3 до 4 минути или докато лукът омекне. Добавете бульон и дафинов лист и покрийте с капак.
- Оставете да къкри 10 минути.
- Докато супата къкри, в малка купа разбийте сметаната и царевичното нишесте.
- Добавете към супата заедно с пилето и фидето и оставете да къкри още 5 минути.
- Отстранете дафиновия лист, подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Оставете още 5 минути, изключете и добавете нарязания магданоз.

0 коментара
