малък готвач

Начало | малък готвач | Есенен, лесен и вкусен чийзкейк с тиква

Есенен, лесен и вкусен чийзкейк с тиква

Аз детето | 2024-10-01

Есенен, лесен и вкусен чийзкейк с тиква

Вкусен тиквен чийзкейк без печене, покрит с бита сметана, е идеалният есенен десерт. Това е кремообразен чийзкейк с истинско тиквено пюре, който стои в неустоим бисквитен блат. Лесен е за приготвяне, богат е и перфектно подправен! Тази рецепта за чийзкейк с тиква без печене е всичко, което бихте искали в един есенен десерт! Ако сте малко уплашени да направите традиционен чийзкейк, тази рецепта без печене е идеална за начинаещи.

Ще са ви необходими:

  • 2 чаши натрошени бисквити по ваш избор
  • ¼ чаша кафява захар
  • 5 супени лъжици несолено масло, разтопено
  • 1 щипка сол
  • 1 чаша сладкарска сметана
  • 2 пакета крема сирене на стайна температура
  • 1 ¼ чаша пюре от тиква
  • ⅓ чаша бяла захар
  • ⅓ чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • ¼ чаена лъжичка сол

Ето и как се приготвя:

В купа поставете натрошените бисквити (вече има и предварително натрошени направо от пакет), кафявата захар,1 щипка сол и маслото. Разбъркайте добре, докато бисквитите не станат като мокър пясък.

В подходяща тава сложете тази смес, разпределете равномерно и натиснете добре с нещо, например с лъжица. Поставете в хладилника да стегне, докато приготвите плънката.

В голяма купа разбийте сметаната, докато отгоре се получат твърди върхове. Покрийте купата и я поставете в хладилника да се охлади, докато сте готови да я използвате. В друга голяма купа разбийте крема сиренето до гладкост. Ако можете, използвайте миксер. Добавете двата вида захар и тиквеното пюре и разбийте отново до гладкост. Добавете ванилията и солта. Разбъркайте, докато се комбинират. Извадете разбитата сметана от хладилника и внимателно я разбъркайте в сместа с крема сирене.

Сложете плънката върху охладената смес с бисквити и също разпределете равномерно. Покрийте и охладете за 6-8 часа или за една нощ преди сервиране. Сервирайте направо от хладилника. За най-добри резени, прокарайте голям нож под много гореща вода, подсушете го с чиста кухненска кърпа и нарежете. Изплакнете ножа и го загрейте отново между всяко рязане за най-чисти резултати.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град