малък готвач

Начало | малък готвач | Направете и се освежете: вкусно лимоново сорбе

Направете и се освежете: вкусно лимоново сорбе

Аз детето | 2024-07-08

Направете и се освежете: вкусно лимоново сорбе

Нашето лимоново сорбе е освежаващо домашно лакомство, което е пълно със сладък и тръпчив вкус на лимон. Това е идеалният начин да победите жегата! Сорбето е изненадващо лесно за приготвяне, нуждаете се само от няколко основни съставки и минимални усилия. Със своя перфектно балансиран сладък и тръпчив вкус, това домашно лимоново сорбе със сигурност ще стане любимо за горещите дни и топлите вечери.

За 4 порции ще са ви необходими:

  • 1 чаша гранулирана захар;
  • 2 чаши вода;
  • 2 супени лъжици лимонова кора;
  • ½ чаша прясно изцеден лимонов сок.

Ето и как да го приготвите:

Смесете гранулираната захар, 1 чаша вода и лимоновата кора в малка тенджера. Разбъркайте, за да се смесят. Оставете да къкри на среден огън и разбъркайте няколко минути или докато захарта се разтвори. Свалете от котлона и оставете да изстине. По желание можете да прецедите сместа, за да отстраните лимоновата кора, но имайте предвид, че сорбето ще има малко по-малко лимонов вкус.

Разбийте заедно охладения обикновен лимонов сироп, който направихте, останалата вода и пресния лимонов сок в голяма купа, докато се смесят. Прехвърлете сместа в плитък, подходящ за замразяване съд с капак. Покрийте сместа с капак или фолио и след това замразете за 4 до 6 часа, като разбърквате на всеки 30 минути, докато се постигне желаната консистенция. Уверете се, че сте натрошили всички големи парчета, докато разбърквате за най-добра консистенция и резултати.

Сервирайте замразено, с резен лимон и стръкче прясна мента.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град