малък готвач
Само за 15 минути: есенен чийзкейк без печене
Вкусен, лек и с аромат на топъл и красив есенен ден, който идеално си върви с чай или пък топъл шоколад, а защо не и мляко с какао – ето такъв интересен чийзкейк можете да си направите само за 15 минутки. При това без печене и без много кулинарни умения, което е чудесно и за по-малките от вас. А пък колко вкусен става... Дори не можете и да си представите, затова направо ви казваме рецептата. Иначе ако продължаваме така ще направим целия екран в лиги!
За 6 порции от този вкусен есенен чийзкейк ще ви трябват:
- един пакет бисквити – от любимите ви, може да са обикновени, с масло, какаови
- ¼ от малка бучка масло
- 300 г крема сирене
- 1 лъжица кафява захар
- 2 пакетчета ванилия
- 2 супени лъжици канела
- 200 г печена тиква
- по желание за украса малко разбита сладкарска сметана и кокосови стърготини
Ето и как точно да го приготвите:
В дълбока купа начупете всички бисквити на колкото можете по-малки парченца. Към тях сложете и маслото, като най-лесно ще бъде предварително да го разтопите в микровълновата. Слагате го в подходяща чаша или купичка и просто го пускате за не повече от 10 секунди. После изливате маслото при начупените бисквити и с лъжица хубаво разбърквате. После слагате от бисквитите с масло на дъното на 6 купички или чашки от които после всеки ще яде готовия чийзкейк. И ги оставяте настрани малко да стегнат.
През това време в същата купа сложете крема сиренето, кафявата захар, ванилията, канелата и тиквата и започнете да бъркате. Най-добре с вилица, за да може едновременно и да намачкате тиквата, за да стане леко на пюре. С печена е лесно, защото тя е много мека. Така бъркате и мачкате, докато получите пухкав крем. Отнема не повече от 8-10 минути.
Накрая слагате част от крема във всяка чаша или купичка, докато я напълните и готово. По желание и за повече красота и вкус най-отгоре във всяка чаша можете да сложите и малко разбита сладкарска сметана и кокосови стърготини. Но дори и да пропуснете тази стъпка, пак е страшно есенно и особено вкусно!