новини детски

Начало | новини детски | Талантливи деца и младежи ще бъдат подпомогнати със стипендии от фондация

Талантливи деца и младежи ще бъдат подпомогнати със стипендии от фондация

Аз детето | 2022-03-08

Талантливи деца и младежи ще бъдат подпомогнати със стипендии от фондация

За единадесета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявява националната си програма „Награди, стипендии и отличия“. Проектът има за цел да подпомогне обучението и да подкрепи националните и международните изяви на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии, съобщиха от фондацията.

Още от 2011 г. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ си поставя благородната задача да подпомага развитието на талантливи деца и способни млади хора на възраст от 6 до 20 години, предоставяйки им шанс, зависещ изключително от техните качества и умения, усилия и постоянство. Екипът има за цел да осигури на българските талантливи деца и младежи подкрепа във важни етапи от тяхното образование, професионално обучение и творческо усъвършенстване. Оттогава до момента по програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 75 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили Големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства.

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2021/2022. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2021/2022., както и Приз „Шанс за млади таланти“ за 2022 г. Призът се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2021/2022.

„Щастливи сме, че вече единадесет години имаме възможността да подпомагаме и развиваме дарбите на българските деца и да надграждаме техните знания и умения посредством тези стипендии. Знаем, че колкото и да е талантлив един човек, без подкрепа и достатъчно поле за изява, талантът не би могъл да се развие достатъчно. Талант, работа, изяви, постижения, устойчиво развитие и спазване на правила са основните ни критерии за оценка в проекта ни „Награди, стипендии и отличия!“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град