новини детски

Начало | новини детски | Неочаквано отново в училище от утре ще бъдат учениците от Силистра, Благоевград и Кюстендил

Неочаквано отново в училище от утре ще бъдат учениците от Силистра, Благоевград и Кюстендил

Аз детето | 2022-02-23

Неочаквано отново в училище от утре ще бъдат учениците от Силистра, Благоевград и Кюстендил

Предсрочно се прекратява онлайн обучението в три области, съобщава БТА. Още от утре, вместо от следващия понеделник, ще учат присъствено всички ученици в областите: Силистра, Благоевград и Кюстендил, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). Все повече ученици учат присъствено, без да бъдат изследвани за COVID-19. През тази седмица това са близо 84 000 деца и младежи, показват данните от последното изследване в училищата, проведено на 21 февруари тази година, съобщиха по-рано днес от (МОН).

По-голямата част от учениците – над 77 800, притежават зелен сертификат. За последните три седмици учениците с такъв документ са се увеличили с близо 30 000. Тези деца присъстват в часовете, след като представят сертификат за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторен тест. Други почти 6200 ученици също учат присъствено, без да бъдат тествани за вируса, но заради ниска обща заболяемост в съответната община – под 250 на 100 000 души.

И през тази седмица се запазва положителната тенденция на увеличение на учениците, които се обучават присъствено. От този понеделник в клас са 553 000 деца и младежи, което представлява ръст с 53 000 спрямо седем дни по-рано. По-високият дял на присъственото обучение в страната се дължи на облекчените противоепидемични мерки в някои области, информират от МОН.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град