новини детски

Начало | новини детски | В Търговище започват безплатни курсове по програмиране за малки и големи

В Търговище започват безплатни курсове по програмиране за малки и големи

Аз детето | 2022-03-14

В Търговище започват безплатни курсове по програмиране за малки и големи

Новосъздадената организация Дигитално общество – Търговище дава възможност на младите жители на града и региона да се учат от дългогодишни практици в ИТ сферата и то напълно безплатно. През април ще стартира курс по програмиране, чиято цел е да подготви участниците за започване на работа в сферата, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище.

Уредени са и партньорства с фирми, които да назначат на стаж най-добре представилите се. Професията „програмист“ е една от най-желаните в България. Подходяща е за амбициозни хора, които искат да работят в Търговище за клиенти от цял свят и постоянно да се усъвършенстват и развиват, добавят организаторите.

Лектор в курса ще бъде Емилиян Кадийски, който има над 10-годишен опит като програмист и преподавател по програмиране. Той е съосновател на Враца софтуер общество – организация, която от 2015 г. развива ИТ индустрия във Враца от нулата. И вече може да се похвалят, че към днешна дата има пет софтуерни компании, в които работят над 50 човека.

Кандидатстването за курса се случва през сайта https://digitaltargovishte.org/train-devs до 17 март. Не се изискват предварителни умения по програмиране. Обучението е с продължителност осем месеца, по два пъти седмично, в извънработно време. В края участниците получават сертификат, а най-добре представителите се и възможност за стаж в софтуерна компания.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град