новини детски

Начало | новини детски | Започва записване за лятната академия на "Заедно в час"

Започва записване за лятната академия на "Заедно в час"

Аз детето | 2014-05-27

Започва записване за лятната академия на "Заедно в час"

Започна записването за четвъртата лятна академия на „Заедно в час“, съобщиха организаторите. Заниманията на академията ще се водят от учителите на „Заедно в час“, ще дават на учениците възможността да избират предмети, които харесват или по които искат да подобрят своя успех, и ще бъдат индивидуални, забавни и напълно безплатни.
Специални игри и забавни събития ще създават допълнително настроение на всички участници.

Лятната академия на „Заедно в час” е възможност децата и тийнейджърите от училища, с които програмата все още не си партнира, да влязат в час с нейните млади учители и да получат сертификат за успешното й завършване.

За четвърта поредна година учениците от 1-ви до 12-ти клас ще имат възможността да се включат в безплатната „Лятна академия за успех и забавления“ на образователната програма „Заедно в час“. Записването за Академията ще продължи до 15 юни, като местата тази година са двойно повече в сравнение с предходната.
Това отразява повишения интерес към Академията, което е и най-доброто признание за успеха на учебните й занимания.

Първите 100 бройки вече са заети от деца, участвали в тях през изминалите три лета. Учениците, записали се за „Лятна академия за успех и забавления“, ще могат да подобрят резултатите си по избрани от тях предмети, както и цялостната си мотивация за учене.

Тази година кампанията „Забавното лятно четене“, която цели насърчаване четенето при децата между 6 и 12 години, инициирана от медийна група Investor и организирана от сайта Az-deteto.bg., ще гостува на Академията в седмицата между 4 и 8-ми август.
В онлайн формата за кандидатстване учениците могат да изберат най-малко три учебни предмета, като по този начин сами създават подходящата за тях програма и получават помощ в сферите, които ги затрудняват. По време на своите летни занимания, децата и младежите ще получат безплатни учебни материали и ще вземат участие в организирани за тях забавни игри и събития.

На финала на обучението, завършилите ще получат сертификат за успешно участие. Часовете на Академията ще се водят от преподавателите на „Заедно в час“, обучени по международния модел „Преподавай като лидер“. Всеки от тях е специалист в своята учебна дисциплина и има за цел да се фокусира върху индивидуалния успех на учениците, да развие у тях житейски и кариерни умения.
Методите на преподаване съчетават полезното със забавното и са насочени към цялостно развитие на интелектуалните способности на децата. Тази година „Лятната академия за успех и забавления“ отново ще се проведе в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ до метростанция „Люлин“, всеки делничен ден от 28 юли до 14 август.

Дейността на „Заедно в час“ в България се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град