покани

Начало | покани | Ден на най-малките ще има в „Музейко“

Ден на най-малките ще има в „Музейко“

Аз детето | 2024-03-14

Ден на най-малките ще има в „Музейко“

Ден на най-малките ще има в „Музейко“ на 17 март. Темата е „Животът в природата се събужда“, съобщават организаторите.

Екипът е подготвил керамична работилница за рибки с Woood. Заниманието е подходящо за деца над три години. „Нашите гости от Woood ще направят керамична работилничка на тема морския свят. Малките творци ще могат да изработят различни забавни рибки. Всички необходими материали и инструменти ще бъдат предварително подсигурени от „Музейко“, а преподавателите ще водят децата стъпка по стъпка в тяхното приключение с глина“, разказват от детския музей.

За децата над шестгодишна възраст ще има керамична работилница за човекоподобни с Woood. Организаторите разказват, че е подготвено пътешествие назад във времето и ще се върнем до неолита, когато хората са изработвали миниатюрни човекоподобни фигурки – дрънкалки за своите деца, ще научим малко за тяхната история, предназначение и ще си направим такива. Всички необходими материали и инструменти ще бъдат предварително подсигурени от „Музейко“, отбелязват организаторите.

Ще има и забавна демонстрация на тема „Дъждовен облак“. Тя е предназначена за деца над две години. „В тази дейност ще запознаем децата с различни факти за кръговрата на водата в природата, какво е дъждът и защо вали от облаците. С помощта на бои, вода и пяна за коса заедно ще се впуснем във този забавен експеримент, в който децата ще участват активно, развивайки своята концентрация и търпение“, разказват от екипа.

Екипът е подготвил и забавна демонстрация на тема „Цветоножки“. Тя също е предназначена за посетители над двегодишна възраст. В тази дейност всяко дете ще се впусне в едно забавно и научно предизвикателство – то ще научи как се прави гъсеница и кой е начинът, по който ще я накараме да порасне, уточняват от „Музейко“.

В панела „Време за игра“ темата е „Кинетичен пясък“. В него децата над две години ще разберат как се прави картина от камъчета. „Ние знаем как и ще научим всички желаещи по време на тази забавна дейност, включваща цветове, камъчета и, разбира се, много въображение“, казват от екипа.

Шестгодишните посетители ще си направят течен небостъргач в панела „Наука с поука“. По един различен начин ще разкрием на децата защо някои течности са по-тежки от други и коя е най-тежката сред тях, разказват от „Музейко“.

В Maker Space децата над седем години ще кодират гривна. „Чували ли сте за бинарния код? Той служи за представяне на информация чрез използване на двоична система с две цифри – 0 и 1. Този начин на представяне е основен за компютрите, тъй като те работят върху електрически сигнали, които могат да бъдат представени като 0 и 1. Ние от „Музейко“ сме приготвили много интересна дейност, в която децата ще използват кода, за да напишат своето име върху гривна. После могат да я отнесат у дома, да я покажат и да разкажат на своите приятели що е то бинарен код и за какво служи той“, разказват от екипа.

Отново в Maker Space посетителите над седем години ще бъдат изобретатели, ще изследват свойствата на водата, ще експериментират и ще намерят отговор на въпроса „Как се тича по повърхността на водата?“ След това всеки ще изработи и свой проект.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град