малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусен и разхлаждащ сладолед само с една съставка

Вкусен и разхлаждащ сладолед само с една съставка

Аз детето | 2018-08-18

Вкусен и разхлаждащ сладолед само с една съставка

Истина е! Съществува рецепта за сладолед само с една-едничка съставка, който обаче успешно може да се конкурира с всички останали. Той си е все така вкусен и освежаващ, но освен това е доста полезен и няма никакви добавки, които... ами не са чак толкова полезни, колкото ни се струва! Най-хубавото от всичко е, че можете да си приготвите този сладолед съвсем сами, да си го замразите във фризера у дома и да се наслаждавате на вкусничкото нещо, което сте сътворили. Готови ли сте да разберете тази така любопитна рецепта? Тогава ето я и нея!

За сладоледа ще ви трябват 6 добре узрели (даже леко презрели с кафяво по обелките) банани, купа и вилица. Това е всичко, ама наистина всичко!

Ето и как да си го приготвите:

Обелвате бананите, разделяте ги на парчета и ги поставяте в купата. След това просто започвате да мачкате с вилицата, докато станат на пюре. Знаете, че обикновено за такива неща хората използваме пасатори, блендери и други подобни уреди, но тук няма нужда. Със съвсем малко усилие бананите ще станат на идеалното пюре, защото са меки и се мачкат супер лесно с вилицата. След като приключите, което не би трябвало да ви отнеме повече от 8 минути, просто разбъркайте сместа, изгладете я отгоре, за да прилича на сладолед и я поставете във фризера за около 3-4 часа.



Това е! Вече имате чудничък сладолед. Ако пък решите, по желание към него можете да добавите и друг плод, малко течен шоколад или шарени пръчици, кокосови стърготини и тогава ще имате съвсем нов вкус. Макар че няма да е точно с една съставка!

Желаем ви вкусно бананово лято!

Опитайте и още няколко вкусни сладоледа:
Разкошен ягодов сладолед само с две съставки
Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай
Три рецепти за чуден сладолед, който се прави за минути
Сладолед, който замръзва за минути



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град