малък готвач

Начало | малък готвач | Нова рецепта, нов начин, нов вкус и нов хотдог

Нова рецепта, нов начин, нов вкус и нов хотдог

Аз детето | 2018-08-16

Нова рецепта, нов начин, нов вкус и нов хотдог

Обичате ли хотдог? Той определено е вкусно похапване, когато си много гладен. Ние обичаме да си позволяваме от вкусното хлебче с кренвирш, когато ходим в парка понякога или пък на пикник! Ама аз знам какво е хотдог и защо ми е рецепта за него? Всеки знае как се приготвя – обзалагаме се, че си мислите това. Хляб, варен кренвирш, сос, може би малко лук и пържени картофи и си готов! Не, определено не ви трябва рецепта за този вид, но ние ще ви покажем съвсем нов хотдог, който се приготвя по различен начин и едновременно запазва вкуса на класиката като добавя и нещо от себе си.

Опитайте и ще ви хареса! Преди това обаче ето и продуктите (за пет хотдога):

  • пакетче бутертесто
  • 5 кренвирша
  • 3-4 листенца свеж босилек
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • малко масло
  • 1 яйце

Ще ви трябват също:
хартия за печене
тавичка
купичка
вилица
нож

Ето и как точно да приготвите вкуснотиите:

Първо отворете бутертестото и го разстелете цялото върху масата. Обикновено между листата има найлон, така че не се притеснявайте, няма да изцапате масата. След това с нож внимателно разрежете тестото по ширина или по друг начин казано направете дълги вертикални парчета, които да са дебели около два пръста. Знаете си, за работата с нож, по-добре да помолите възрастен.

После взимате кренвиршите и просто увивате всеки един от тях с едно такова нарязано бутертесто. След това постелете хартия за печене на дъното на тавичката, а отгоре наредете хотдозите. Не забравяйте обаче да оставите малко разстояние между тях, защото тестото ще се надуе и може да залепнат един за друг. Не че е голям проблем, особено ако нямате против накрая да ядете хотдог баница. После поставете по съвсем мъничко масло върху всеки хотдог.

В отделна купичка разбийте едно яйце, лесно е с помощта на вилица и към него накъсайте 3-4 листенца босилек, както и добавете 1 чаша настърган кашкавал и отново леко разбъркайте, за да се смесят продуктите. След това просто полейте всеки хотдог със сместа и поставете във фурната.

Печете на около 170 градуса за 15 минути или докато тестото и кренвиршите добият приятен загар. След това изключете фурната и изчакайте да се охлади. Знаем колко трудно ще е, но така тестото няма да спадне, а и няма да се опарите. След около 20 минути извадете и се насладете. Идеално си вървят и с малко горчица отгоре!

По идея на Delish.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град