малък готвач
Нова рецепта, нов начин, нов вкус и нов хотдог
Обичате ли хотдог? Той определено е вкусно похапване, когато си много гладен. Ние обичаме да си позволяваме от вкусното хлебче с кренвирш, когато ходим в парка понякога или пък на пикник! Ама аз знам какво е хотдог и защо ми е рецепта за него? Всеки знае как се приготвя – обзалагаме се, че си мислите това. Хляб, варен кренвирш, сос, може би малко лук и пържени картофи и си готов! Не, определено не ви трябва рецепта за този вид, но ние ще ви покажем съвсем нов хотдог, който се приготвя по различен начин и едновременно запазва вкуса на класиката като добавя и нещо от себе си.
Опитайте и ще ви хареса! Преди това обаче ето и продуктите (за пет хотдога):
- пакетче бутертесто
- 5 кренвирша
- 3-4 листенца свеж босилек
- 1 чаша настърган кашкавал
- малко масло
- 1 яйце
Ще ви трябват също:
хартия за печене
тавичка
купичка
вилица
нож
Ето и как точно да приготвите вкуснотиите:
Първо отворете бутертестото и го разстелете цялото върху масата. Обикновено между листата има найлон, така че не се притеснявайте, няма да изцапате масата. След това с нож внимателно разрежете тестото по ширина или по друг начин казано направете дълги вертикални парчета, които да са дебели около два пръста. Знаете си, за работата с нож, по-добре да помолите възрастен.
После взимате кренвиршите и просто увивате всеки един от тях с едно такова нарязано бутертесто. След това постелете хартия за печене на дъното на тавичката, а отгоре наредете хотдозите. Не забравяйте обаче да оставите малко разстояние между тях, защото тестото ще се надуе и може да залепнат един за друг. Не че е голям проблем, особено ако нямате против накрая да ядете хотдог баница. После поставете по съвсем мъничко масло върху всеки хотдог.
В отделна купичка разбийте едно яйце, лесно е с помощта на вилица и към него накъсайте 3-4 листенца босилек, както и добавете 1 чаша настърган кашкавал и отново леко разбъркайте, за да се смесят продуктите. След това просто полейте всеки хотдог със сместа и поставете във фурната.
Печете на около 170 градуса за 15 минути или докато тестото и кренвиршите добият приятен загар. След това изключете фурната и изчакайте да се охлади. Знаем колко трудно ще е, но така тестото няма да спадне, а и няма да се опарите. След около 20 минути извадете и се насладете. Идеално си вървят и с малко горчица отгоре!
По идея на Delish.com