важните неща

Начало | важните неща | Седем неща, които родителите правят за вас, без дори да разберете

Седем неща, които родителите правят за вас, без дори да разберете

Аз детето | 2019-03-22

Седем неща, които родителите правят за вас, без дори да разберете

Всяко дете знае, че родителите са по-ценни от златото и всичко друго на света – те са тези, които ни обичат и се грижат за нас през целия си живот, дори когато вече не сме деца. Те са тези, които винаги ще ни защитят, независимо от всичко и ще ни подкрепят дори и да не сме прави. Те са тези, които дават всичко за децата си, независимо какво е и дали пък те също не го искат. Освен това родителите ви правят много повече за вас, от това което вие виждате и си мислите. Фактът, че през повечето време мислят за вас, дори и да не сте заедно е повече от достатъчен, но има и още толкова неща, които не знаете. Ние обаче ще ви ги кажем, защото решихме, че родителите ви заслужават това. Ето 7-те неща, които мама и татко правят за вас, които трудно се забелязват, но са повече от безценни и са израз на най-голямата обич на света!

1. Родителите винаги мислят за своето дете

На много деца, особено когато са по-големи, им се струва доста досадно да ги питат къде отиват, кога ще се върнат и с кого са. Още по-неприятно им става да им звънят по телефона и сме сигурни, че и вие не правите изключение от този факт: нормално е! Това обаче не трябва да ви дразни. Нищо няма да ви коства, ако кажете на баща си къде отивате и към колко мислите да се върнете и по някое време да се обадите по телефона, просто за да му кажете, че сте добре. Това ще му спести много тревоги, защото родителите ви винаги мислят за вас – когато са на работа, когато са навън и дори когато гледат телевизия, а вие не сте около тях!

2. Вие за тях сте по-важни от всичко, независимо какво правят те

По тази логика стигаме и до втория извод, че за един родител детето му е по-важно от всичко друго на света. Въпреки това е добре да оставяте на родителите си малко време за почивка, а понякога и за да правят техните си неща. Разбира се, че им е приятно да си играят с вас или да излизат с вас навън, но всеки човек има нужда от време насаме, за да прави нещата, които обича!

3. Те винаги се опитват да бъдат супергерои

Родителите се опитват да бъдат като истински супергерои, когато става дума за децата им. Затова е добре по-често да им казвате, че ги обичате и че се гордеете с тях, че оценявате всичко, което правят за вас. Представяте ли си например колко усилия са необходими, за да работиш цял ден и веднага след като се прибереш да приготвиш нещо вкусно, да изчистиш и да помогнеш на детето с домашните, както прави мама. И това ако не е супергеройска сила, не знаем кое е. Сякаш има неизчерпаема енергия, което не е така, но мама никога няма да се разкрие пред вас, защото иска да е вашият супергерой. Въпреки това, много ще оцени ако понякога сами си оправяте стаята или пък изхвърляте боклука! Направете го!

4. Опитват се да ви дадат всичко

Помните ли онази скъпа играчка, която толкова искахте за Коледа или за рождения си ден, но така и не я получихте, а онзи лаптоп? Знаем, че изкушението да искаш нещо, което някой твои приятел има и с което непрекъснато се фука е огромно, но понякога е много по-трудно да се купи, отколкото си мислите. Децата не се замислят често над това, но повечето пари, които мама и татко изкарват всъщност отиват точно за вас – за хубави дрехи, за нови обувки, за полезна храна и за малките изненадки, които получавате от тях. Сигурни сме, че на тях им се къса сърцето, че не могат да ви купят винаги онова скъпо нещо, което искате, но знайте, че понякога те просто не са виновни. Имат толкова много разходи, за които дори и не подозирате. Затова вместо да им се сърдите, кажете им, че разбирате и че всичко е наред!

5. Те също се уморяват

Макар да са като истински супермени, родителите също понякога се уморяват. Дори и Батман си дремва от време на време. Затова не им се сърдете ако понякога през почивните дни например решат да спят до по-късно и не ви изведат веднага навън или пък предпочитат да погледат малко телевизия, вместо да играят с вас. Просто искат да са възможно най-добрите родители, но ако са много изморени, това няма как да се случи!

6. Те искат да сте по-добри от тях

Може би понякога не ви е приятно, когато мама или татко започнат да ви обясняват, че това не се прави така, а иначе. Но не бива да се ядосвате, даже напротив – послушайте съвета им. Единственото, което те целят с тези поучения е да бъдете по-добри от тях. Това е всичко, искат да правите всичко по-добре от тях и затова ви казват това, което са научили от опита си!

7. Те наистина ви обичат, вие сте най-ценното нещо на света за тях! И се стараят да направят всичко за вас по най-добрия начин на който са способни!

Снимка: pixabay.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град