важните неща

Начало | важните неща | Лъжите, които родителите ви казват и милите истини, които стоят зад тях

Лъжите, които родителите ви казват и милите истини, които стоят зад тях

Аз детето | 2019-04-17

Лъжите, които родителите ви казват и милите истини, които стоят зад тях

Всеки знае, че да се лъже изобщо не е хубаво и колкото и да не ни харесва това, понякога е необходимо. Най-вече, когато си родител! Може и да си мислите, че родителите ви винаги казват истината, но не е точно така! Често, при това понякога и несъзнателно те ни лъжат. И в случая това не е чак толкова лошо. За да ви го докажем ще ви кажем най-честите родителски лъжи и милите истини, които стоят зад тях!

„Ти си най-невероятното дете на света“

Всъщност не си! Не съвсем, никое дете не е „най-невероятното“, защото няма идеални хора и защото всяко дете е такова! Но за родителите ви вие сте най-страхотните и затова те не спират да ви го казват.

„Броя до три“

Едно... две.... две и половина... Всъщност тайно родителите ви се надяват да не стигат до три и да ги послушате, защото първо често не знаят какво се случва след три, а понякога не искат да го правят.

„Ще го цункам и ще ти мине“

Не – няма да ти мине така бързо, целувките не са нещо вълшебно, но пък ще помогне и то доста да се успокоиш.

„Добре, ти остани, аз си тръгвам“

Изобщо не си тръгват! Скриват се някъде зад ъгъла и чакат с трепет дали ще ги последвате. Родителите ви ви обичат и никога няма да ви изоставят така, точно затова, когато казват, че е време да си ходите от детската площадка или друго място – послушайте ги. Те знаят най-добре!

„Не, това не може да го ядеш. Защото не е вкусно.“

Всъщност е страшно вкусно, но просто не е полезно. Искам възможно най-дълго да те опазя от вредните захари и калории.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град