важните неща

Начало | важните неща | За по-чиста и здрава планета – български ученици изобретиха екоприбори от смола

За по-чиста и здрава планета – български ученици изобретиха екоприбори от смола

Аз детето | 2019-04-30

За по-чиста и здрава планета – български ученици изобретиха екоприбори от смола

Екоприбори, които могат да заместят напълно пластмасовите, които могат да се използват за многократна употреба и да се разграждат в природата, измайсториха гимназисти и с идеята си спечелиха Националното състезание за най-добра бизнес идея на Министерството на образованието и науката, което се проведе в София.

Вилиците, ножовете, кутиите за хранене и шишетата от смола на Николай Николов от Националната търговска гимназия в Пловдив (XI клас), Магдалена Боцева от НФСГ (XII клас), Айсер Челеби от Професионалната гимназия по икономика в Смолян (XII клас) и Антон Станков от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил (XII клас) се състезаваха с останалите отбори, предложили бизнес модел по темата „Назад към бъдещето – използването на даденостите на природата за бизнес“.

Участваха 24-има ученици от най-добрите отбори по предприемачество в цялата страна. „Епоксидната смола е ресурс, който се добива при естествен природен процес на иглолистните дървета. Това го прави напълно екологичен. В дълбоката древност е бил добре познат и широко използван от хората“, обясняват учениците. Четиримата победители в състезанието ще бъдат приети без изпит в специалност „Предприемачество“ на УНСС. На старта му всички участници получиха грамоти за участие от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град