важните неща

Начало | важните неща | 10 причини с които да убедите родителите си, че е добре да ви пуснат на игра в дъжда през пролетта

10 причини с които да убедите родителите си, че е добре да ви пуснат на игра в дъжда през пролетта

Аз детето | 2019-04-09

10 причини с които да убедите родителите си, че е добре да ви пуснат на игра в дъжда през пролетта

Дъжд – самата дума не ви ли звучи някак си поетично и красиво! Представете си само свежи капчици вода по светлозелените листа на дърветата и по нежната тревичка или пък леко шумолящ и потропваш дъжд по прозореца, докато вие сте се сгушили на топло. Чакайте! Ама защо пък трябва да си седите вкъщи и да слушате дъжда през прозореца, защо да не излезете навън и да поиграете пак! О, да – сигурно родителите ви няма да позволят. Ще кажат, че е студено, мокро и кално! А всъщност играта в дъжда е толкова приятна! Стига да си имате гумени ботуши и да се облечете топло, а защо не и направо с дъждобран – тогава няма да стане нищо толкова страшно. Даже ще е забавно! И ако вие вече сте убедени в това, но родителите ви все още не – ви предлагаме цели 10 аргумента, които ще ви гарантират едно дъждовно забавление навън.

1. Децата имат нужда от свеж въздух всеки ден. Но не просто да отвориш прозореца, а да си наистина навън. Да не говорим и за нуждата от слънчеви лъчи и витамин D, който както всеки възрастен е чувал се набавя най-много от тях. Той е от огромна необходимост за силни кости и добра имунна система. И нека никой не се заблуждава – това, че навън изглежда мрачно, в никакъв случай не означава, че слънцето го няма. То винаги си грее и дори и през плътните облаци също минават лъчи, иначе изобщо нямаше да имаме ден. Така че 1-2 часа прекарани в игра навън дори и в дъжда са си много полезни.

2. Освен това, децата се нуждаят от 3 или повече часа на открито на ден, за да се избегне късогледството. Доказано е, че ако не си навън и не гледаш далечни обекти поне по един час на ден очите ти отслабват. Вярвате или не – те също имат нужда от тренировка. Освен това, докато сте навън е гарантирано, че няма да прекарвате време пред екрана, а всеки родител знае за голямата борба с него.

3. Кажете на родителите си направо: „Това, че вие не харесвате дъждовното време, не значи, че и аз не го харесвам. Всеки човек е различен, а и заслужавам да поиграя по малко различен начин. Заслужавам и аз един път да имам „мръсна“ игра с вода и локви. Така детството ми ще е още по-щастливо.“ Това си е самата истина!

4. Дори и самите вие можете да не го усещате, но децата са по-настроени към природата и искат да я разглеждат повече, когато са навън в дъждовни дни. Тогава можете да срещнете червеи, много охлюви, а това е интересно и ви помага да опознаете света около себе си.

5. Всъщност няма „лошо“ време. Ако си облечен подходящо – така че да ти е топло и да не си мокър, винаги може да си навън. Както вече казахме – яке, гумени ботуши и дъждобран и играта в дъжда ще е весела и интересна, без да ви се случи нищо.

6. Родителите ви трябва да знаят, че излизането навън, когато вали дъжд е отлична възможност да прекарат малко време с вас. Тъй като нито родителят, нито детето би рискувало да намокри телефона или таблета си, ще бъдете принудени да играете заедно и наистина да бъдете заедно – в този момент, без нищо да ви разсейва. А това е прекрасно и в днешно време имаме повече нужда от такива моменти.

7. Доказано е, че времето на открито под дъжда успокоява детските емоции, пък и тези на възрастните също. Просто се осмелете и останете малко под дъжда, послушайте как вали. Ще видите колко приятно ще се почувствате.

8. Ако ви пуснат да излезете ще бъдете добър пример за другите деца и накрая ще се съберете една голяма и весела група за игра. Нещо, което родителите ви със сигурност си спомнят от тяхното детство и се чудят защо сега не е така.

9. Да се научиш как да излизаш в студено или дъждовно време ще помогне на организма ви да стане по-устойчив.

10. След дъждовно приключение всичко изглежда по-хубаво и не толкова скучно. Горещият душ и чаят, който често отказвате ще ви се сторят най-хубавите неща на света.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град