За учители

Начало | За учители | Остават 7 дни до крайния срок за кандидатстване за програмата на „Заедно в час“

Остават 7 дни до крайния срок за кандидатстване за програмата на „Заедно в час“

Аз детето | 2019-11-08

Остават 7 дни до крайния срок за кандидатстване за програмата на „Заедно в час“

„Заедно в час“ приема кандидатури от цялата страна за нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие още седем дни – до 15 ноември, петък. Всички желаещи трябва да кандидатстват на сайта на организацията zaednovchas.bg, което е първият етап от процеса на подбор. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2020, като преди това ще преминат през сериозна подготовка и интензивно обучение.

Организацията работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Тя помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната.

Участниците в програмата на „Заедно в час“ получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства. Обучителната програма е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптират спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на програмата.

Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата в партньорство с български университети. Необходимо е кандидатите да имат завършена бакалавърска степен до 1. септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.

От следващата учебна година „Заедно в час“ разширява обхвата си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в училища партньори на „Заедно в час“ в 20 области – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това ще зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град