новини детски

Начало | новини детски | Опитване на храна за космонавти предлагат в политехническия музей

Опитване на храна за космонавти предлагат в политехническия музей

Аз детето | 2022-04-12

Опитване на храна за космонавти предлагат в политехническия музей

Националният политехнически музей ще отбележи днешния ден на авиацията и космонавтиката с демонстрация на храна за космонавти и астронавти. Ще бъдат показани и уреди и апаратура, създадени от български учени, използвани в различни научни космически програми и полети, съобщи БНР.

Асистенти от Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанската академия ще представят храната за космонавти и астронавти. След Съединените щати и Русия, България е третата в света страна, произвеждаща лиофилизирани храни, използвани в ситуации, в които човешкото тяло трябва да устои на екстремни изпитания – космически полети, продължителни експедиции, тежки заболявания.

Интерес се очаква да предизвика и моделът на космическа оранжерия. Демонстрациите ще бъдат в залата, където в момента са изложени над 100 играчки с тематика Star Wars. Всеки, който иска, може да отиде с тематичен костюм на герой от любимата междузвездна сага. Входът за деца и ученици е свободен. Събитието е част от инициативите, свързани с отбелязването на 65-тата годишнина от основаването на Националния политехнически музей.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град