новини детски

Начало | новини детски | Библиотеката в Търговище организира тематични събития за Международния ден на детската книга

Библиотеката в Търговище организира тематични събития за Международния ден на детската книга

Аз детето | 2022-03-30

Библиотеката в Търговище организира тематични събития за Международния ден на детската книга

Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище организира тематични прояви по повод на 2 април – Международният ден на детската книга. Културната институция го отбелязва всяка година, а тази, на 1 април, всички карти за читателите на „Детски отдел“ ще бъдат безплатни, съобщават от ръководството на библиотеката.

Екипът ѝ ще поднесе изненади и ще даде възможност за участие на всички, които искат да се включат в Празника на детската книга.

За малките читатели е организирано детско ателие на тема „С книжка и рисунка“ – със свободен вход. Безплатни ще са и прожекциите на любими детски приказки.

Ще бъде подредена изложбата „Вълшебният приказен свят на Андерсен“. В проявата ще се включат възпитаници на детската градина „Веселушко“ в областния град, които ще „пренесат“ приказните герои на лист, като използват въображението си и се опрат на историите в приказките.

Друга инициатива ще е четенето на приказки от цял свят. Денят е обявен и като Ден на отворените врати, за да могат желаещите деца да се докоснат до света на книгите.

Photo by Stephen Andrews on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град