новини детски

Начало | новини детски | Дирекцията на природния парк „Шуменско плато“ организира национален екоконкурс за ученици

Дирекцията на природния парк „Шуменско плато“ организира национален екоконкурс за ученици

Аз детето | 2022-04-27

Дирекцията на природния парк „Шуменско плато“ организира национален екоконкурс за ученици

Дирекцията на природния парк (ПП) „Шуменско плато“ организира за поредна година Национален конкурс „Природата – моето вдъхновение“, съобщиха от БТА. Надпреварата е насочена към учениците и е в няколко направления – рисунки, приложни творби, презентации или литературно творчество (есе или стихотворение). Няма ограничения в използваните техники и формати.

Изискването към приложните творби е да са изработени от природни материали. Конкурсът е за ученици от първи до седми клас, а в направлението за презентации могат да участват ученици до 12-ти клас. Творбите трябва да бъдат предадени до 20 май в дирекцията на ПП „Шуменско плато“, на адрес Шумен, Лесопарк „Кьошкове“, П. К.160. Презентациите ще се приемат на електронните пощи на дирекцията – shplato@hotmail.com и dppshumenskoplato@iag.bg

Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени в края на май. Наградите са осигурени от дирекцията на ПП „Шуменско плато“, Североизточното държавно предприятие и дарители.

Националният конкурс се организира от 1995 г. и ежегодно в него участват над 300 творби, припомнят от дирекцията на парка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град