новини детски

Начало | новини детски | Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

Аз детето | 2022-02-16

Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

България има нов повод за гордост! На 11 февруари 2022 г. се проведе международна олимпиада по ментална аритметика за деца в Дубай, на която страната ни беше представена блестящо от 12 участници, на възраст от 6 до 13 години.

Над 350 деца от 13 държави се събраха в Дубай на 11 февруари, за да премерят сили в олимпиадата по ментална аритметика „Horus International Championship“, организирана от египетската организация Al-Tarek for Training.

България беше представена в оспорваната надпревара от възпитаници на Детски образователни центрове SmartyKids България, които за пореден път демонстрираха изключителни умения в смятането на абакус и ментално. Общо 12 български участници на възраст от 6 до 13 години, от градовете Варна, Враца, Дупница, Монтана и Гоце Делчев, се представиха в състезанието, завоювайки следните титли:

  • Титла Шампион на шампионите – Лъчезар Конецовски
  • Титла Шампион – Мартин Цанев, Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Атанас Гемеджиев, Сияна Димитрова
  • Титла Първи победител (Първи подгласник) – Антон Стоилов, Мирослав Иванов
  • Титла Втори победител (Втори подгласник) – Костадин Сораджиев
  • Титла Трети победител (Трети подгласник) – Давид Доков, Маргарита Маргаритова, Дея Светлиева

В рамките на 10 минути всеки от участниците е решил 160 задачи в своята възрастова категория. След състезанието организаторите споделиха, че са впечатлени от нивото, демонстрирано от участниците в олимпиадата. А българските преподаватели, които придружаваха нашите участници в това вълнуващо преживяване, споделят:

„Емоциите са невероятни. Нямаме думи, с които да опишем какво чувстваме, колко ценен опит беше за целия български отбор да се изправи и да покаже какво може! Това е незабравим опит за нашите участници, който ще остане за цял живот!“

Останалите държави участници, с които българските деца влязоха в надпревара по скоростно смятане включват: Холандия, Швеция, Румъния – представена също от възпитаници на школата SmartyKids, Южна Африка, Египет, Йемен, Мароко, Непал, ОАЕ, Узбекистан, Саудитска Арабия и Алжир.

Гордеем се с българското представяне, с таланта и усърдието на българските деца! За пореден път нашите деца показват, че уменията и таланта на българчетата са на световно равнище, което предвещава още много международни успехи!

Поздравления за всички български деца участници!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град