новини детски

Начало | новини детски | Община Добрич приканва децата да участват в конкурса „Мартеница ти дарявам“

Община Добрич приканва децата да участват в конкурса „Мартеница ти дарявам“

Аз детето | 2022-02-11

Община Добрич приканва децата да участват в конкурса „Мартеница ти дарявам“

Община Добрич приканва децата да участват в конкурса „Мартеница ти дарявам“. Надпреварата ще насърчи най-малките ученици – от първи до четвърти клас, да обичат и щадят природата.

Организаторите очакват от малките творци да направят мартенички от вълна, вълнена или памучна прежда, но и да използват материали, които подлежат на рециклиране – хартия, пластмаса, метал, стъкло. Конкурсът ще събере оригинални пана за Баба Марта, които могат да бъдат окачени на стена, и по-големи мартеници – с размер между 15 и 30 сантиметра, за дома и семейството. Мартениците трябва да бъдат закрепени върху картон, а на гърба да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Лице за контакт и приемане на мартениците (до 23 февруари): Димитрина Русева, Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“ при Община Добрич – ул. „Независимост“ № 7, ет. 8, стая 812. Представените за конкурса мартеници ще бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 26.02.2021 г.

За отличените мартеници учениците от двете възрастови групи ще получат предметни награди, осигурени от „Екопак България“ АД – тротинетка Micro-Sprite LED – за 1 място, Караоке система – за 2 място и SMART часовник XMART за трето място. Предвидени са над 20 поощрителни награди – слушалки, книжки и рекламни материали.

Награждаването ще се състои на 1 март.

Вижте още:
Всичко за Баба Марта и мартениците



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град