малък готвач

Начало | малък готвач | Добавете магия към горещата напитка с шоколадови снежинки

Добавете магия към горещата напитка с шоколадови снежинки

Аз детето | 2018-01-15

Добавете магия към горещата напитка с шоколадови снежинки

Щипка магия към вкусния горещ шоколад или любимото мляко с какао – само така бихме могли да опишем тези разкошни снежинки. Те са красиви, те са вкусни и са напълно ядливи. Някога пили ли сте нещо така красиво и вкусно? Тогава се пригответе да вкусите от магията още сега, при това вие ще сте главния маг и ще си направите тези разкошни снежинки сами. Ама наистина съвсем сами. Толкова невероятно лесни са, а и са така красиви. После цялото семейство можете да седнете на дивана и да се отпуснете с чаша гореща напитка, която ще внесе удоволствие и красота. Да започваме вече, какво ще кажете?

За тези интересни снежинки ще са ви необходими:

  • течен бял шоколад
  • захарни перли, шоколадови пръчици или друга подобна украса каквато ви харесва

Ще ви трябват също:

  • тавичка
  • хартия за печене
  • молив
  • шприц

Правят се супер лесно:

Първото, което трябва да сторите е да постелете хартия за печене в тавичката. След това да очертаете чашите в които после ще сложите красивите снежинки. Това можете и да пропуснете, но ако сте сигурни, че после ще се поберат вътре. Не че ще е такъв проблем, но е хубаво, когато нещо се прави, да се върши като хората. Знаете... Ние направихме 8 снежинки, така че имахме осем кръгчета.

След като сте готови с кръгчетата в тях с помощта на молив нарисувайте и снежинки. Хубаво е всяка да е различна като истинските. Как точно се рисуват няма да ви обясняваме, защото сме убедени, че знаете по-добре и от нас. Веднъж приключили с рисуването постелете още един слой хартия за печене отгоре. За всеки случай, защото не е чак толкова хубаво директно върху молива да слагате нещо, което ще се яде.

Сега идва и още по-забавната част. Напълнете шприца с бял течен шоколад. Надяваме се, че не е стоял в хладилника и е мек. Ако пък сте забравили да го извадите, просто го потопете в купа с топла вода за известно време. 10 минути и ще се размекне като едното нищо. Нямате шприц! Това също не е проблем. Вземете найлонов плик и го напълнете с белия шоколад. След това хубаво усучете отвора му и го дръжте в ръка. Трябва да се получи нещо като фуния. След това просто отрежете с ножица едното долно ъгълче на плика и сте готови.

Накрая остава внимателно да следвате снежинките, които сте нарисували. Би трябвало да се виждат отлично. Ако не е така, просто притискайте с една ръка хартията. Така очертайте всички снежинки с дебел слой бял шоколад. Ако е нужно дори ги очертайте два пъти. След това по желание можете да ги украсите със захарни перли или шарени шоколадови пръчици. А пък можете да ги оставите и просто така. Пак са си красиви.

Накрая ги оставете за около 10-20 минути в хладилника да се втвърдят. Това е всичко! След това ще са готови да внесат вълшебство и още малко сладост във всяка чаша с топла напитка. И не забравяйте да снимате каква красота си имате при това направена изцяло от вас! Снежинките можете да използвате и за украса на торти, кексчета и още куп сладкиши.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град