малък готвач

Начало | малък готвач | Направете си ябълкова дъвка само с две съставки

Направете си ябълкова дъвка само с две съставки

Аз детето | 2021-02-23

Направете си ябълкова дъвка само с две съставки

Обичате ли да дъвчете дъвки? Сигурно не много често, но понякога ви се иска да имахте нещо в устата, което да не е точно храна! Но сигурно и много пъти родителите ви са ви казвали, че дъвките не са много полезни, защото съдържат какви ли не непознати неща! Знаете ли обаче че само с две съставки, малко помощ и един уред, наречен кухненски робот, можете да си направите истинска ябълкова дъвка. Тя няма да се дъвче толкова дълго, колкото купешките, но е по-вкусна и определено съдържа само две естествени съставки.

Така че ако решите да опитате, ще ви трябват: 2 ябълки и 2 супени лъжици мед. Също така и шпатула, хартия за печене и тава.

Прави се много лесно, но е добре да ползвате и помощта от възрастен. Първо трябва добре да измиете ябълките, след това да ги обелите и нарежете на парчета. После да ги сложите в кухненския робот или чопър заедно с две лъжици мед и да ги нарежете, направо смелите на пюре.

След това ги разстилате на тънък слой с помощта на шпатула в тава за печене постлана с хартия и слагате във фурната на 50 градуса за 6 часа или пък на слънце за 2 дни. Целта е пюрето да изсъхне и да стане разтегливо и ето ви ябълкова дъвка. Опитайте, интересно е!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град