малък готвач
Нудълс за две минути – бързо, лесно и вкусно
Хапвали ли сте някога нудълс? Ако не се сещате какво точно е това – ще ви подскажем... Прилича малко на спагети, но вместо от Италия идва от Китай при това преди близо 4 хиляди години. Според една от най-известните кулинарни легенди за нудълса Марко Поло първи го е донесъл в Италия на връщане от своето пътешествие до Китай през 1295 година. И оттогава тази интересна храна се е разпространила навсякъде по света. Днес нудълс са типични за китайската, индийската, японската кухня и се приготвят както в сладки, така и в солени рецепти.
Всички ги обичат, защото стават бързо и могат да бъдат приготвяни с всякакви добавки и подправки. За да ви покажем, че наистина е така и че си заслужава да дадете шанс на нудълс ето и нашата вкусна и бърза рецепта.
Ще са ви необходими:
- 4 чаши вода
- 1 морков
- около 150 г нудълс по ваш избор
- 3-4 листа свеж босилек
- 1 чушка
- 2 супени лъжици масло
Става много бързо!
Сипете водата в дълбок тиган и я сложете на котлона да заври. Разбира се помнете, че по-малките от вас трябва да искат помощ тук, защото с вряла вода шега не бива. Докато това стане вие измийте хубаво моркова, чушката и босилека и ги нарежете както ви харесва. Ние обичаме на ситно, но и по-едри парчета също са подходящи. После сложете нарязаните зеленчуци във вече врящата вода и ги оставете за 2-3 минути. Поставете вътре и нудълса и ги оставете да врят за 5 минути.
Важното обаче е да наблюдавате, защото тези специални „не-точно-спагети“ попиват водата бързо и е важно да не загорят. След пет минути би трябвало да са попили цялата вода. Тогава е моментът да изключите котлона, да добавите 2 супени лъжици масло и да разбъркате. Това е!
Дори и да ви е останало малко вода, също ще е вкусно, всъщност японците традиционно ядат своите нудълси с много бульон, почти като супа. Разбира се ако на вас не ви допада, спокойно можете да излеете останалата вода и след това да добавите маслото. Както и да решите, гарантираме едно – вкусен резултат.