малък готвач
За вкусна закуска направете си грисова каша с мляко и ябълки
Обичате ли грис? Много деца го ненавиждат заради името или защото леличката в детската градина не го е приготвяла вкусно, но всъщност ако е добре направен грисът е много вкусен. И докато за повечето хора грис е равно на десерт, то ние ще ви покажем една рецепта за закуска с грис. Пак ще е сладко, но няма да е точно десерт, а кой не би искал нещо сладко за закуска...
Така че първо необходимите продукти:
- 500 мл мляко;
- 45 г грис;
- 30 г захар;
- щипка сол;
- 4 ябълки;
- 200 мл вода.
Ето и как да си приготвите интересната закуска:
1․
Сложете мляко и грис в тенджера, разбъркайте и оставете за 15 минути да престои.
2.
Добавете захарта и солта към сместа. Сложете на котлона и гответе на слаб огън, като разбърквате, около 7 минути, докато кашата се сгъсти.
3․
Обелете, изчистете сърцевината и нарежете на едро ябълките. Сложете вода да заври в тенджера. Добавете ябълките и оставете да къкри, покрити, за около 10 минути, докато омекнат.
4․
Пасирайте готовите плодове заедно с течността в блендер. Свалете от котлона и добавете ябълките към нея, разбъркайте отново до гладкост.
Това е! Много е вкусно, опитайте!