малък готвач
Супер бърз козунак с овесени ядки в микровълнова
Нямаме търпение да дойде Великден! Не само заради храната разбира се, но козунака ни е една от любимите традиции. Е, добре де, истината е, че вече хапнахме, но няма да го пропуснем и на Великден! Купихме го от магазина! Знаем, че е по-хубаво да си го направиш сам у дома, но истината е, че много малко хора могат да правят хубав козунак у дома. Рецепти има хиляди и са уж точни и ясни, но някак си има нещо при козунаците, което ако не го можеш, както и да следваш рецептата не става.
За това пък намерихме една лесна и интересна рецепта. Е, не става точно класически козунак, но можете пак да направите и да изненадате близките си не само с купешки. Ето и как точно става!
Ще са ви необходими:
- 70 г овесени ядки;
- 50 мл прясно мляко;
- 1 яйце;
- 50 г сушени плодове;
- 50 г ядки;
- 40 г мед;
- 50 г кондензирано мляко.
Ето и как се приготвя:
В дълбока купа сипете овесените ядки! Затоплете малко млякото и го сипете при тях! Разбъркайте леко, след това добавете и яйцето и пак разбъркайте. Добавете сушени плодове, ядки и мед. Всичко се разбърква старателно и се поставя в малка форма за микровълнова. Изпечете козунака или нещото като козунак, в микровълнова фурна за около 2-3 минути. Охладете го, намажете отгоре с кондензирано мляко и украсете с нарязани захаросани плодове.