приказки от деца

Начало | приказки от деца | Момчето от джунглата – 5-а част

Момчето от джунглата – 5-а част

Мартин Игнатов | 2010-03-09

Продължение на Момчето от джунглата – 4-та част

Тигърът Жорж обясняваше на нашето момче важен урок. Урокът беше на тема “Как да преследва бизони”. Това му беше скучно. Искаше да дойде урокът как да убива зайци, но Жорж отдавна му го беше предал. Проблемът беше, че момчето от джунглата беше забравило. От една дупка се подаде една змийска глава.
– Мия. Внимавай, големият брат не трябва да знае, че си тук, иначе ще провалим изненадата. – прошепна тихо момчето.
– Няма да разбере, човеко. Накарах онази загубена мечка, от която те спасих онзи път да изцеди сок от лимони върху мен. Така мириша на цитруси и Жорж няма да ме подуши. – каза коварната Мия.
– Добре. Как върви изненадата? Измислила ли си я? – любопитстваше момчето.
– Оооо... Ще изненада дори и теб – каза Мия и се усмихна. След това каза на момчето да заведе тигъра към големия водопад.
Нашето момче убеди с думи огромния тигър и поеха. Жорж си мислеше, че момчето е използвало някой от уроците, които беше научило и е хванало бизон или ястреб.
– Не отивайте там. Не отивайте там – викаше отгоре една птица, но Жорж не й обърна внимание. За него птиците бяха нисши същества, които са храна на неговия приятел орела. Щом пристигнаха бяха много изненадани.
Навсякъде имаше кобри. Изведнъж Мия изскочи от една дупка.
– Ах ти, Жорж. Ще си платиш за това око – извика змията Мия.
– Но какво става, Мия. Нали щеше да му правиш изненада. Ние искаме наши приятели, а не твои. Все пак празнува Жорж за всичките си добрини. – каза човешкото дете.
– Ти не разбираш, малко братче. Това е Мия и тя е най-големият ми враг. Иска да ме убие, понеже аз и откъснах окото. Тя беше тази, която искаше да те убие. Тя беше тази от която аз те спасих – каза Жорж и в същия момент един огромен питон си стовари тялото върху него.
Всички змии наскачаха върху Жорж. Момчето си плю на петите. Нямаше как да спаси големия си брат. Разбра за измамата и вече нямаше да вярва на никой. Така той бягаше, за да се скрие от Мия, най-хитрата и коварна змия в целия свят.

Момчето от джунглата – 1-ва част
Момчето от джунглата – 6-та част



Коментари
1 коментар

velina , ,

Публикувано на 15.03.2010

На мен лично мн000000000гоми харесвааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град