приказки от деца

Начало | приказки от деца | Добро и зло

Добро и зло

Елиф Яшар | 2010-03-25

Имало едно време едно момиче. То било много красиво и добро. Девойката имала една сестра, но тя била много зла. Добрата девойка съветвала лошата да бъде по-учтива и мила с останалите, но тя не слушала съветите на сестра си.

Един ден двете момичета отишли в гората. Там срещнали една вълшебница, но доброто момиче изчезнало. Вълшебницата казала на лошото момиче, че трябва да дойде с нея и размахала пръчицата си. Мигом двете се озовали пред една врата, която била украсена с бели цветя. Вълшебницата казала, че това е вратата на рая. След това показала една черна врата, този път тя водела към ада. Вълшебницата обяснила, че момичето трябва да разбере какво е добро и първо отворила вратата на ада. Там всичко било лошо и огнено, всички били длъжни да търпят адския огън. Когато влезли през вратата на рая, там всичко било чисто, красиво и изпълнено с добро.

Вълшебницата попитала кой път избира момичето и то отговорило, че избира райската врата. Добрата жена казала, че за да влезе през райската врата трябва да има добро сърце и мигом изчезнала като размахала вълшебната си пръчица.

Момичето си отишло у дома. Там я чакала нейната добра сестра и попитала защо се е забавила в гората.Момичето отговорило, че вече е разбрало какво е добро. Нейната сестра много се зарадвала.

И така завършва тази приказка. Ако си добър наистина ще отидеш в рая, но ако си лош ще свършиш в ада.



Коментари
1 коментар

Kaтето Найденова, 8 г.,

Публикувано на 29.03.2010

Елиф,приказката ти е много интересна,забавна и образователна! До редакцията:Как и аз да напиша приказка защото съм съчинила две.Нали може по две да се слагат?

От редакцията:Може колкото искаш, изпраща я на mirela@az-media.biz

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град