покани

Начало | покани | Концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк ще има на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Троян

Концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк ще има на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Троян

Аз детето | 2021-08-28

Концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк ще има на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Троян

Първото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest в Троян ще представи двудневна програма с концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк на 4 и 5 септември. Входът е свободен, а събитията ще се състоят на площад „Възраждане“ в града, съобщават от общинската администрация и БТА. Троянци и гостите на града ще могат да се потопят в магията на съвременното цирково изкуство заедно с артистите на кокили, клоуните и мимовете на Пътуващ театър „Скрин“. Предвиждат се два циркови пърформанса, в които активно участие ще може да вземе и публиката. Театърът ще представи и кукленото представление „Голямото жабешко пътешествие“, подходящо за детска и семейна аудитория.

И в двете фестивални вечери публиката ще гледа огнени спектакли. На 4 септември (събота) огнена група „Ignis“ ще представи „Огнена магия“ – спектакъл, в който чрез различни техники и инструменти артистите ще ни пренесат в света на огъня и магичните същества. На 5 септември огнена група „Black Fire“ ще изиграе „Прераждане от мрака“.

Програмата на 6Fest включва и четири концерта. В събота първи на сцената ще излезе Алек Кирев – един от младите български музиканти, който прави авторска музика в стил инди/ инди поп. Първата фестивална вечер ще завърши с „Луда латино нощ“ – нажежаващ страстите танцово-китарен спектакъл с участието на китариста Радослав Талев, вокалите Ваня Талева и Виктория Гергова от Габрово и танцова формация „Mariposa“. Спектакълът е базиран на популярната латино музика със силно китарно присъствие, атрактивни танци и песни.

Във втория фестивален ден Константин Кучев ще изнесе специален концерт за деца и родители. Константин е музикант и композитор, автор е на детските албуми „Кой живее в микрофона“ и „Косе – Босе“, съавтор на поредицата „Вълшебни песнички“. Носител е на наградата на „Музикаутор“ за млад автор и за най-добра авторска песен за 2018 г. Фестивалът ще бъде закрит с концерта на „ДевиРа“ и „Основно Ветрове“. „ДевиРа“ са сестрите Боряна и Йоана Апостолови – фолклорни певици и инструменталисти, които по свой уникален начин претворяват фолклорите на България, Иран, Африка, Индия, Корея и много други. „Основно Ветрове“ са музикантите Петър Йорданов – Бъни – хенгдръм, рафдръм, диджериду, бас, перкусии, и Константин Кучев – вокал, цигулка, хърди-гърди, индийски ситар.

6Fest е мултижанров уличен фестивал, който през 2017 и 2018 г. се провежда в Габрово, а от 2019 г. в Пловдив. Още в първите си години 6Fest обявява концепцията си за пътуващи издания, каквото е и предстоящото в Троян – осмо в историята на фестивала. 6Fest Троян 2021 се организира със съдействието на Община Троян, добавят от администрацията.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град