покани

Начало | покани | Млади таланти завладяват сцената на Банско Джаз Фестивал през деня

Млади таланти завладяват сцената на Банско Джаз Фестивал през деня

Аз детето | 2021-08-04

Млади таланти завладяват сцената на Банско Джаз Фестивал през деня

За първа година джаз фестивалът в Банско ще насочи усилия в подкрепа на млади артисти, съобщиха от пресцентъра на планинската община. Дневната сцена, която ще бъде изградена в градския парк, ще даде шанс на млади музиканти от цялата страна да се представят пред публиката на фестивала. Сред тях са част от студентите от майсторския клас на Вики Алмазиду в НБУ, група Arrow band, група „Защо“, музикантското дуо Ани и Никола, Илия Лазаров – квартет и ученици от МУ „Любомир Пипков“, участници в проектите „Акага академия“ и Фюжън парк.

Всички изпълнители, избрани да участват в програмата „Млади таланти“, имат интерес в областта на джаз, фънк, соул и блус. Изграждането на втора сцена е ценна част от цялостната програма на фестивала, а всички млади хора, които ще свирят на дневните концерти, са изключително талантливи, е мнението на кмета на община Банско Иван Кадев, цитиран от общинския пресцентър и БТА. „За нас беше от изключително значение да направим така, че да предоставим възможност на млади таланти да получат шанс за изява пред тази толкова специална и бих казал – елитарна публика на фестивала. Изграждането на втора сцена в парка е много ценна част от цялостната програма на фестивала. Всички млади хора, които ще вземат участие в дневните концерти, са изключително талантливи и даровити и убеден съм, ще дадат своя уникален и много значим принос към цялостното джаз преживяване, на което каним нашите гости“, категоричен е кметът на Община Банско – Иван Кадев.

Началото на Банско джаз фестивал е тази събота (7 август). В продължение на 8 дни джаз ще звучи в планинския град всеки ден от 11 часа по време на дневните концерти в градския парк, а звезди от България и чужбина ще излизат всяка вечер от 20 часа на сцената на централния площад в града.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град