покани

Начало | покани | Велосъстезание „Деца на колела 2021“ ще се състои в Ловеч за осма поредна година

Велосъстезание „Деца на колела 2021“ ще се състои в Ловеч за осма поредна година

Аз детето | 2021-09-10

Велосъстезание „Деца на колела 2021“ ще се състои в Ловеч за осма поредна година

Велосъстезание „Деца на колела 2021“ ще се състои в Ловеч за осма поредна година. То е планирано за 11 и 12 септември в парк „Стратеш“. Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч. Освен в Българските колоездачни серии, е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона, съобщават от общинската администрация.

По традиция събитието се радва на засилен интерес и се очаква в него да се включат над 100 участници от всички краища на България. Първият ден, 11 септември, е отреден за състезанието при най-малките от 3 до 9 години, а в неделя, 12 септември, за по-големите.

Организаторите на събитието подготвят две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците – за най-малките леко трасе, без сериозни технични участъци, разположено около езерото в близост до градския зоопарк. За по-големите колоездачи – от 10 до 16 години, състезанието ще бъде 6-ти финален кръг от Българските детски колоездачни серии по спускане. Трасето е с дължина около 1 км и включва интересни технични участъци като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия.

Участието в състезанието е безплатно и в него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, като е необходимо да се запознаят с правилата за участие в събитието и да се регистрират предварително онлайн на www.conceptcreative.org/kids.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в различни категории спрямо възрастта им, като за всички победители има подготвени медали и предметни награди. Участниците ще получат грамота от Община Ловеч и здравословен десерт.

Photo by Amber Faust on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град