покани

Начало | покани | Интересни книги, рисуване и виртуална реалност в „детското лято“ на Столична библиотека с вход свободен

Интересни книги, рисуване и виртуална реалност в „детското лято“ на Столична библиотека с вход свободен

Аз детето | 2021-08-02

Интересни книги, рисуване и виртуална реалност в „детското лято“ на Столична библиотека с вход свободен

„Детско лято в Столична библиотека“ е кампания от инициативи в Детския център (ДЦ) и Американския център (АЦ) на Столична библиотека за деца от 5 до 15 години. Програма започва днес и продължава до 31 август с различни събития всеки ден. Посещенията са безплатни, но е необходимо предварително записване, съобщават организаторите.

Те отправят предизвикателство към по-смелите – да се облекат и/или гримират тематично, според всяка от срещите с обичаните книги. Предвидени са четения на любими книги и дискусии, свързани с тях, както и възможност за проява на лично творчество. Ще има занимания с тематични карти за игра, с които децата решават задачи, развиват своята наблюдателност, логика и съобразителност, както и уъркшопове за работа с 3D принтер, Google, Canva, Video Editor, роботчета.

Посещенията на VR стая ще дадат възможност за използване на очилата за виртуална реалност, както и занимания в най-модерното пространство в библиотеката – TeenLab. Ще има и STEM игри. Терминът STEM е създаден от инициалите на думите сайънс (наука) – технология – инжинеринг (инженерство) – математика. Игрите, определени като STEM, принадлежат към една или повече от горните категории.

Артателие по рисуване ще води художникът Христо Кърджилов.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град