покани

Начало | покани | Големи, красиви и интересни – месец на пеперудите в Пловдив

Големи, красиви и интересни – месец на пеперудите в Пловдив

Аз детето | 2021-09-10

Големи, красиви и интересни – месец на пеперудите в Пловдив

В Пловдив в Регионалния природонаучен музей започва „Фестивал на пеперудите“, който ще се провежда през съботите и неделите на целия месец септември, съобщиха от пресцентъра на музейната институция. Програмата на събитието включва Изложба на рисунките от конкурс „Пеперуден свят“; Фотопавилион „Червен аполон“ – посетителите могат да си направят снимки с изрисуван макет на защитения вид пеперуда – Червен аполон; Павилион „Метаморфоза“ – демонстрация за живота на пеперудите, както и с други любопитни факти; Бодиарт „Пеперудени лица“ – изрисуване на детски лица на пеперудена тематика с екологични бои; Образователна игра „Открий ме в джунглата“ за разпознаване на различните видове пеперуди от зала „Тропик“, според техните силуети; Рисуване с цветни тебешири за най-малките посетители на пеперудена тема.

И още – изработване на оригами на пеперудена тематика и на пеперудени сувенири. Ателие за изработване на пеперудени маски и сувенири и за рисуване „Пеперудена феерия“ – децата ще имат възможност да пресъздадат света на пеперудите с различни артистични техники и още много и интересни занимания.

„Фестивал на пеперудите“ се осъществява по програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата, и е насочен главно към подрастващите любители на пеперудите. Дейностите от фестивала са с вход свободен и ще се проведат в парк „Дондукова градина“.

Прочетете още:
Защо пеперудите са така цветни и красиви?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град