малък готвач

Начало | малък готвач | Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт

Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт

Мирела Любенова | 2017-04-24

Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт

Няма да ви питаме дали сте чували за играта „Майнкрафт“, защото сме убедени, че сте. Дори и да не сте я играли лично, със сигурност сте виждали поне няколко клипчета в интернет по въпроса, чели сте нещо за нея или пък най-вероятно някой от приятелите ви е луд по тази игра и често-често ви говори разпалено за нея. Тогава сигурно не е учудващ фактът, че Майнкрафт вече е обявена за най-популярната игра на всички времена и само до миналата година е купена от над 9 милиона души по света, а пък си представете колко всъщност още я играят. Сигурни сме, че много от вас са част от тези 9 милиона запалени геймъри и затова сега ви предлагаме една наистина уникална идея. Няма да ви даваме полезни съвети за играта, защото знаем, че сте много по-наясно от нас с нея, но ще ви предложим една интересна рецепта, която можете да си приготвите и да похапвате докато играете. Така изживяването ще стане още по-истинско.

Преди това един въпрос: кое е любимото ви чудовище? Нашето са крийпърите. Все пак те избухват и ви държат нащрек непрекъснато, какво по-яко от това! Ето затова имаме и една рецепта за крийпър шоколад. Той също избухва – със страхотен вкус в устата ви, а и се прави много лесно!

Необходими продукти:

  • течен шоколад или един млечен шоколад
  • пакетче разтапящи се зелени бонбони (продават се в повечето магазини за сладки, но ако нямате бял шоколад и малко зелена боя за храна също вършат работа)
  • пакетче жълти разтапящи се бонбони (или отново бял шоколад и жълта боя за храна)
  • шепа зелени желирани бонбони или пък така наречените ментолки
  • пакетче шоколадови пръчици

Ще ви трябват и:

  • хартия за печене
  • тава
  • три лъжици
  • 3 купички, които можете да използвате в микровълновата

Приготвя се почти като храната в играта:

Първото, което трябва да направите е да постелите в тавата хартия за печене така че да се покрие цялото дъно. След това с помощта на лъжица или пък ако имате шпатула още по-добре, трябва да разстелите течен шоколад навсякъде по тавата на един тънък слой. Ако пък сте избрали млечен шоколад първо трябва да го разтопите. Чупите го на парчета, слагате го в купичка и го пускате в микровълновата за около 10 секунди. След това вадите, разбърквате и повтаряте процедурата докато се разтопи. Обикновено трябват не повече от 25 секунди общо.

Същото правите и с бонбоните, като разбира се всеки цвят е в отделна купичка. Ако пък не намерите такива просто вземете половин бял шоколад, разтопете го и към него добавете две капки жълта боя за храна като разбъркате добре, за да се оцвети. Другата половина също разтопете, но към нея добавете две капки зелена боя за храна.

След като сте намазали хубаво цялото дъно с кафяв шоколад, отгоре просто полейте със зелен и жълт шоколад. Не е нужно да има някаква форма, просто да се виждат цветовете. След това гарнирайте със зелени желирани или пък зелени ментови бонбони, както и шоколадови пръчици. Отново не е нужно да са подредени по някакъв специален начин, само ги разпределете насам-натам. Накрая поставете тавата в хладилника за около един час.

След като цялото ви произведение се е втвърдило, извадете го, начупете го на парчета и го поставете в подходяща чиния. Това е! Вече имате крийпър шоколад в стил Майнкрафт, който е наистина много вкусен!

Опитайте и още някоя от нашите сладки рецепти:
Шоколадови мандарини
Шоколадова пица
Шоколадови шарени бисквити
Шоколадови бонбони от макарони

Научете и нещо интересно за шоколада:
Сладката история на шоколада



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град