малък готвач
Вкусна торта "Angry Birds"
Сигурни сме, че сте чували за популярната игра "Angry Birds", а може би дори сте ѝ фенове или пък близък ваш приятел е. Ако е така то направете тази торта и изненадайте себе си или пък него.
Необходими продукти за тортата:
- 3 готови блата, палачинки или бисквити
- спрей със сметана
- течен шоколад
- 2 банана
Необходими продукти за украсата:
- шепа ягоди, може и замразени
- шепа боровинки
- 1 праскова или кайсия
- 1 зелена ябълка
Начин на приготвяне:
Ако използвате замразени плодове ги сложете в купички да се размразят. Докато това става, обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. След това вземете голяма чиния или поставка за торта, сложете първия блат, палачинки или наредете една до друга бисквити, намажете ги с течен шоколад, наредете отгоре кръгчета банани и сложете втория блат отгоре, като го притиснете леко с ръка. Върху него направете същото, след това слагате третия блат и го напръсквате спрей сметаната, така че да се покрие целия.
Дотук тортата звучи вкусно, а сега сега я направим и частта от "Angry Birds". Вземете ягодите и ги подредете по целия блат, така че да не се вижда нищо от сметаната или него. След това вземете боровинките и ги подредете в горния край на тортата, както е на снимката. Трябва така да ги наредите, че да се образува малък ъгъл. Вземете ябълката, изрежете два дебели кръга от нея. След това отрежете част от горната, лявата и дясната страна на парчетата ябълки. Така ще се получи правоъгълник. Сложете ги точно под боровинките едно до друго. Сложете малко сметана върху парчетата ябълки и след това, сложете по средата на всяко парче една боровинка. Ето, че нашата "ядосана птица" е почти готова.
Сега вземете прасковата или кайсията и я нарежете на продълговати парченца. Сложете ги под очите-ябълка на птицата. След това оставете тортата в хладилника за около час и е готова.
Приятно похапване!
Опитайте още:
Бърза детска торта с крем
Торта с праскови
Торта от пуканки
Лесна плодова торта
Палачинковата торта на Алекс
Торта таралеж
Красиви и вкусни торти
Музеят на марципана – тайните на сладкото изкуство