малък готвач
Шоколадови шарени бисквити
Предлагаме ви една лесна и вкусна рецепта за шарени шоколадови бисквити. Те могат да се ядат направо или пък да ги използвате за украса на торти.
Необходими продукти:
- 450 грама разтопен млечен шоколад
- 1 чаша с шарени шоколадови пръчици и кокосови стърготини
- хартия за печене
Начин на приготвяне:
Вземете плоска тава за печене и я покрийте с хартия за печене. Чрез супена лъжица изсипете разтопения шоколад върху тавата така, че да се получат отделни бисквити. Една супена лъжица шоколад е равна на една бисквита. След това върху шоколада разпределете и пръчиците и кокосовите стърготини.
Поставете тавата с така направените шарени бисквити в хладилника или фризера, за да се втвърдят за няколко часа. След това отлепете готовите бисквити от хартията и ги приберете на студено. Извадете ги от хладилника непосредствено преди консумирането им.
Как може да разтопите шоколад:
Първо помолете мама или друг възрастен за помощ.
Напълнете тенджерка с вода и я сложете на котлона. След това поставете шоколада в друг съд, например по-малка тенджерка и я сложете върху по-голямата пълна с вода и изчакайте шоколадът да се разтопи. Можете също така да го разтопите и в микровълнова фурна. Сложете шоколада в подходящ за микровълнова фурна съд. Сложете го за общо 30 секунди, като е добре на всеки 10 да го вадите и да го разбърквате. Без възрастен не включвайте микровълновата! Опасно е!
Опитайте още:
Бисквити „Слонско ухо“
Вкусни бисквити „Ала Шоко“
Бисквити от сметана
Шоколадови бисквитени сандвичи
Шоколадова пица
Бисквитени човечета