малък готвач

Начало | малък готвач | Направете закуската весела с тези великденски палачинки

Направете закуската весела с тези великденски палачинки

Аз детето | 2017-04-12

Направете закуската весела с тези великденски палачинки

Надяваме се, че обичате палачинки, защото ние ги обожаваме. Откакто бяхме малки та досега, за нас всеки ден, в който имаме палачинки се превръща в един истински празник. Независимо дали ще ги гарнираме с ягодово сладко, шоколад, сирене или ще ги ядем просто така – ако има палачинки, то има и празник. Освен това на всеки по-специален повод винаги обичаме да си правим закуска с палачинки, така празникът става още по-специален. Знаете ли, че дори Великден може да стане още по-специален с тези вкусни тестени кръгчета. Можете да си ги направите дори и още сега и да се потопите отрано в духа на празника! Те са вкусни и много забавни. Представете си само как на закуска ви посреща едно вкусно и смешно заешко лице от чинията!

За да си направите една от тези весели палачинки ще ви трябват:

  • 3 палачинки
  • малко масло или пък мармалад, шоколад или плодово сладко
  • 1 банан
  • няколко парчета кашкавал
  • 2 боровинки
  • 1 ягодка

Приготвят се все едно рисуваш:

Изберете най-красивата си чиния и в нея поставете една от палачинките. След това я намажете с малко масло, мармалад, шоколад или любимото ви сладко. Ние обичаме да я поръсим и с малко кокосови стърготини ако ни се намерят. Те придават един още по-интересен вкус, а и много си отиват с шоколад. След това отгоре поставете втората палачинка и следва истинското изкуство.

Третата палачинка разрежете на две, след това леко и внимателно отрежете и страните ѝ, така че да се получат две малки кръгчета. Това, което е останало можете просто да го хапнете веднага. След това обелете банана и го разрежете на две, като от двете получени половинки изрежете по едно кръгче дебело колкото пръста ви, измийте боровинките и ягодката, махнете дръжката ѝ и също я разрежете на две. От парчетата кашкавал пък изрежете 8 дълги ленти. Това става най-лесно, като просто сложите парчето пред себе си и го разрежете по дължина. Сега остава само да подредите зайчето, като истински кулинарен майстор-художник.

На върха на двете палачинки поставете двете големи парчета от банан и готово – вече имате ушите или както ние обичаме да казваме – ушаците. Хи хи хи! След това по средата на палачинката поставете почти едно до друго двете кръгчета банан, а върху тях по средата поставете по една боровинка. Малките палачинки отново поставете една до друга под готовите очи от банани и боровинки. Върху палачинките сложете ягодката, ама точно по средата между тях. А най-накрая от двете страни поставете и ленти кашкавал – по три от всяка страна. Последните две ленти пък най-отдолу между двете палачинки. Ха, не виждате ли, че вече имате забавна заешка муцуна?

Ако пък искате нещо още по-весело и имате още палачинки можете да си направите и заешко дупе. По-вкусно е отколкото звучи. За него ще ви трябват отново три палачинки. Първите две пак мажете с любимия си пълнеж и слагате една върху друга. Третата също правите на две малки, като този път поставяте в единия и в другия край на слепените палачинки. За тук ще ви трябва и малко шоколад, както и кокосов бонбон, масло или пък топка ванилов сладолед. С помощта на лъжица правите лапички от шоколад, както ги виждате на картинката, а отгоре поставяте топка масло, която да размажете отгоре или пък защо не кокосов бонбон или топка ванилов сладолед, ако времето позволява. И ето вече имате вкусно заешко дупе!

Опитайте – сигурни сме, че с тези два вида палачинки на закуска ще пада голям смях, а най-хубавото е, че можете да си ги приготвите не само по Великден!

Вижте и още рецепти за вкусни палачинки:
Любимите палачинки на Роалд Дал
Американски палачинки
Палачинките на Мечо Пух



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град