малък готвач
Домашни вафлички със зърнена закуска
Признайте си, понякога, даже много често след закуска и преди обяд или вечеря не бихте отказали да подсладите деня си с някоя вафла. Още по-често обаче възрастните ви развалят ентусиазма като ви казват, че те въобще не са полезни, колкото и апетитно да изглеждат. Не се притеснявайте, вече имаме решение на този проблем. Много по-вкусно решение, което да си направите сами и което издържа цели три месеца в хладилника, така че всеки ден да си имате страхотни вафла или две, за които знаете със сигурност какво съдържат. Готови ли сте да си ги приготвите още сега?
Необходими продукти:
- любимата ви зърнена закуска
- шепа стафиди
- пакетче ядки – каквито обичате
- половин чаена чаша мед
- 6 парчета бананов чипс
- купичка кисело мляко
Ще са ви необходими още:
- купа
- тава
- хартия за печене
- шпатула
Приготвят се толкова лесно и дори не се налага да се пекат. Вижте:
Взимате купата и общо взето изсипвате всичко в нея. Затова гледайте да е по-дълбока. С помощта на шпатулата омесете хубаво всичко. Малко е трудно и дори изморително, но си струва усилията. След това отново с помощта на шпатулата изсипете цялата смес в тавичка, предварително покрита с хартия за печене и я разпределете хубаво, така че да е на един слой и да не е много дебела. Поставете така направената смес в хладилника за около 30 минути.
Когато времето изтече извадете тавичката и помолете някой да разреже вкуснотията на големи правоъгълници също като вафли. Потопете долната страна на всяка вафла в кисело мляко и пак ги оставете в тавичката и в хладилника за още 10 минути.
Това е, сега вече можете да си ги хапвате. Можете да занесете и в училище и да почерпите с тях приятелите си, гарантираме, че ще се харесат на всички!