малък готвач
Най-вкусните печени пилешки хапки
Търсите си нещо бързо и вкусно за вечеря, но нищо в хладилника не ви привлича особено... Не се притеснявайте – имаме идеалното решение за вас. С тези хрупкави вкусни печени пилешки хапки ще имате най-прекрасната вечеря за която някога сте мечтали, а освен това можете да си ги приготвите почти и съвсем сами. Те са ароматни, вкусни и хрупкави – точно каквито трябва да бъдат едни пилешки хапки, но и са здравословни, защото са печени, какво по-хубаво. Без повече излишни хвалби ето и рецептата!
Необходими продукти:
- 300 грама пилешки гърди
- 2 яйца
- половин чаена чаша галета
- 1 кафеена лъжичка сол
- също толкова черен пипер
- шепа настърган кашкавал
За приготвянето ще ви трябват още:
- 2 купи
- тава
- хартия за печене
- вилица
- нож
Приготвяне:
Приготвят се много лесно! Единствено може да ви потрябва малко помощ при рязането на пилето и печенето, ама пък кой би отказал да помогне за такава вкуснотия.
Първото, което трябва да направите е да нарежете пилешките гърди на хапки! След това в първата купичка да чукнете две яйца и хубаво да ги разбъркате с вилица, а във втората да прибавите всички съставки без кашкавала и също да разбъркате. Ето даже вечерята ще стане много по-бързо ако докато мама или татко режат пилето, вие подготвяте другите съставки. След това постелете хартия за печене на дъното на тавичката и внимателно потапяйте всяка хапка в яйце, след това овъргаляйте хубаво в сухата смес и след това пак в яйце. Накрая поставяте хапката в тавата. Така правите с всички като оставяте малко разстояние между тях.
Накрая печете около 20 минути на 200 градуса, като е хубаво след това отново да помолите помощника веднага да извади хапките, защото докато са още топли ако ги поръсите с малко кашкавал ще станат перфектни! И това е готови са за хапване – идеално си вървят с малко лютеница, доматен сос или кетчуп и някаква салата!