важните неща

Начало | важните неща | Димитър Бербатов представи книгата “Ти можеш”

Димитър Бербатов представи книгата “Ти можеш”

Аз детето | 2009-06-11

Димитър Бербатов представи книгата “Ти можеш”

На 7 юни 2009, посланикът на добра воля на УНИЦЕФ – Димитър Бербатов представи книгата “Ти можеш” за първи път на български език. На събитието присъстваха още 10 годишната Бистра Старейшинска, шампион по художествена гимнастика, Николай Панайотов, шампион и атлет на Special Olympics и представителя на УНИЦЕФ за България Октавиан Бивол. Бербатов прочете любимия си пасаж от книгата и заяви: “Всички деца са едни и същи и не е хубаво, когато едни от тях остават назад. Надявам се, че занапред няма да виждаме проблемите, а възможностите. Трябва да се дава шанс на тези деца, защото когато сме обединени, можем да успеем.”

 

Представянето на книгата “Ти можеш” е кулминацията на кампанията на УНИЦЕФ “Невидимите деца”, заяви Октавиан Бивол. “Тук вече започваме да говорим за истинската промяна, която трябва да настъпи във всеки един от нас. И повярвайте ми, промяната се случва много по-лесно и по-бързо при децата. Затова и решихме да подарим тази книга на българските деца, които сами да могат да си помогнат в името на едно по-добро и по-справедливо бъдеще”.

Книгата “Ти можеш” е международна публикация, редактирана и издадена от Информационния отдел на УНИЦЕФ и за първи път се представя на български език.

Тя е създадена от децата за децата, с цел разясняване на Конвенцията за правата на хората с увреждания, причините за създаването й и начините, по които тя може да помогне на хората с увреждания да осъществят своите права. Книгата съдържа описание на правата и предлага конкретни стъпки и действия, които всеки човек трябва да предприеме, за да могат правата на всички деца да бъдат спазвани.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град