важните неща

Начало | важните неща | Пролетта е тук

Пролетта е тук

Мария Колева, 11 г., Поморие | 2009-04-10

Нещото, което всички чакахме най-после дойде! Нещото, което кара цветята да разцъфтят, също и дърветата. Нещо, заради което слънцето силно грее и благодарение на него всеки ден лека по лека прибираме дебелите памучни зимни пуловери и изваждаме леките потници и тениски.

Може би ще кажете, че това е времето. Е, близо сте - това е сезонът, който ни очаква. Това е пролетта.

Честно казано, не съм виждала друг път пролетта да ни посреща тъй топло и приятно.

Както слушате и по новините, навсякъде е доказано, че времето е като лятно. Също и факт е, че и не се променя. Все си е така топло и приятно, слънчево и дори горещо. Много лесно можете да се убедите в това, само излезте на балкона и ще видите как слънцето силно пече, а дърветата разцъфтяват.
Лалетата бавно, бавно започват да растат. Лека по лека започват да придобиват цвят и някаква форма. И по този начин лалето все по-вече започва да изпъква от почвата и украсява градината пред блока ви.









Веселото слънце започва да се провира изпод клоните на разцъфналата ябълка, слива или друго овощно дърво, което си стои там и чака лятото да дойде, когато ще роди милион плодчета.









Всички пролетни цветя вече започнаха да цъфтят. Макар и някой да не се виждат, все ще се намери някъде дори и милиметърче от стъблото му. Всички дори и нарцисът. Видите ли го, ще разберете че вече е пораснал достатъчно и е в цялата си прелест.
Хайде деца! Вече вашата и тази на баба ви и дядо ви градина не е пълна със сняг и пуста като в пустиня. Там има живот. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Сега сме в свят, в който изсичат не само стари, а и млади здрави дървета за пари. Може след време да сторят същото и на цветята. Така че, наслаждавайте им се докато можете. Все пак и те са живи същества, които имат нужда от внимание, любов и много грижи.
Послание за всички вас – деца запомнете го от мен! Едно от най-хубавите неща на света е да имаш земя под краката си и весело и силно греещо слънце над главата си.

Пролетта
Пролетта дойде
Завръщането на пролетта



Коментари
1 коментар

Симеон Шейтанов, ,

Публикувано на 10.02.2010

няа ли нещо по интересно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град