Инициативи

Начало | Инициативи | Библиобус ще зарадва най-малките жители на Враца с приказни приключения

Библиобус ще зарадва най-малките жители на Враца с приказни приключения

Аз детето | 2023-04-03

Библиобус ще зарадва най-малките жители на Враца с приказни приключения

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира през април занимания за най-малките приятели на приказките извън залите на институцията, съобщи за БТА директорът Силвия Павлова. От 4 април на посещения в детските градини в града тръгва специалният библиобус, чрез който децата ще участват в играта „Разбъркано колело“ и в тематична работилница, свързана с приказни герои.

На сайта на библиотеката вече има създаден график, който ще информира кога и къде ще се намира библиобусът, ще позволява и подаване на заявки за посещение, обясни директорът. Инициативата е част от Маратона на четенето, организиран от институцията в периода до 21 април. Библиобусът е осигурен по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“, който има за цел да обедини усилията на регионалните библиотеки „Михалаки Георгиев“ – Видин и „Христо Ботев“ – Враца в мисията за създаване на иновативна и атрактивна форма за достъп до култура и изкуство на открито, разказа Павлова.

Инициативата е част от Маратона на четенето, организиран от регионалната библиотека, който започна от вчера – 2 април, Международния ден на детската книга, и ще продължи до 23 април, Световния ден на книгата и авторското право. В него ще се включат журналистът Георги Милков, детските авторки Събина Георгиева и Цвета Брестничка, създателката на „Дракончето Ринти“ Доника Ризова. Маратонът ще завърши с поредното издание на „Нощ в библиотеката“ 2023, в която специален гост ще бъде писателката Катерина Хапсали, за да представи книгата си „Вкусни разкази“. Вечерта ще бъдат организирани различни игри, свързани с книгите и четенето. По традиция Нощта ще завърши с прожекция на нов игрален филм. В рамките на Маратона, всички посетители до 18 години ще получат едногодишен абонамент за всички отдели и ресурси на библиотеката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град