Инициативи

Начало | Инициативи | Базар на професиите за седмокласници ще се проведе в Бургас

Базар на професиите за седмокласници ще се проведе в Бургас

Аз детето | 2023-03-09

Базар на професиите за седмокласници ще се проведе в Бургас

С празнична програма ще бъде открит Базар на професиите в Бургас. Събитието ще е на 11 март в Младежкия културен център. Откриването ще е от 10:30 часа, съобщиха от Община Бургас, която с кариерните консултанти към Центъра за личностно развитие, Младежкия международен център и Младежкия културен център са организатори на базара. Той е ежегодна инициатива, която представя профили и професии под формата на презентации изложения и срещи между ученици, преподаватели и родители. Форматът позволява да се обсъдят различни възможности за обучение и професионална реализация на седмокласниците, а тези от тях, които имат необходимост могат да се консултират с квалифициран кариерен консултант. Над 20 учебни заведения ще представят свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в конкурси.

Целта на инициативата е да подпомогне учениците от 6-ти и 7-ми клас при избора на учебно заведение, в което да продължат своето образование. Всяко училище ще има свой щанд, където ученици и родители ще имат възможност да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват относно учебния процес и бъдещата реализация на учениците.

Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор, казаха за БТА организаторите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град