Инициативи

Начало | Инициативи | Безплатен вход за деца и родители в Регионалния исторически музей – София

Безплатен вход за деца и родители в Регионалния исторически музей – София

Аз детето | 2023-09-07

Безплатен вход за деца и родители в Регионалния исторически музей – София

Постоянната експозиция на Музея за история на София отваря врати през 2015 година. Тя е представена в осем зали с обща площ 2300 кв. м. Включва експонати, обхващащи период от повече от осем хиляди години – от времето на неолита до 40-те години на XX в. Експозициите са групирани по теми: „Наследството на древността“, „Силата на духа“, „Династичната връзка с Европа“, „Софийската улица“, „Дворцовият кабинет“, „Държавни и общински институции“, „Домът и облеклото на софиянци“, „Културен живот и развлечения“. Акцентът е върху част от най-важните моменти от историята на града – избирането му за столица през 1879 г. и десетилетията до началото на войните 1912 – 1918 г.

Искате ли и вие да научите повече за столицата на България и да разгледате тези интересни изложби? Сега имате добра причина да го направите – вход свободен за деца и ученици до 18-годишна възраст до 17 септември 2023 г. обявиха от регионалния исторически музей – София. Инициативата е по повод Съединението на България, Денят на София, откриването на новата учебна година и кампанията „Подкрепа за децата на София“.

До 17 септември всички деца и ученици до 18 години могат да посетят безплатно постоянната експозиция и временните изложби в централната сграда на Музея на пл. „Бански“ №1, както и обектите Археологическото ниво на базилика „Света София“ и Археологическата експозиция „Антична Сердика“. Желаещите могат да получат билет за музея от районната администрация, на чиято територия живеят. Един ваучер важи за 1 родител (възрастен) с до 3 деца/ученици до 18-годишна възраст.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град