Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Roblox показва нов 3D AI инструмент за „създаване в реално време, интегрирано с геймплей“

Roblox показва нов 3D AI инструмент за „създаване в реално време, интегрирано с геймплей“

Аз детето | 2024-09-09

Roblox показва нов 3D AI инструмент за „създаване в реално време, интегрирано с геймплей“

Конференцията за разработчици на Roblox е в ход и главният изпълнителен директор и съосновател Дейвид Базуки има големи цели. Ще имаме милиард потребители всеки ден! 10% от всички глобални приходи от игри! Но една от наистина впечатляващите новини дойде, когато Baszucki намекна нещо в посока на AI, който Roblox постепенно интегрира в своите инструменти за разработка на създатели от години. Има инструмент, който помага за автоматизирането на създаването на текстури например, но очевидно все още не сме видели нищо.

Roblox разработва AI „3D основен модел“, който ще бъде с отворен код и ще създава 3D активи чрез текст, видео и 3D подкани. Базуки описва това като „инкубационен проект“ с около 40 отдадени служители и казва, че са само три месеца по пътя към него. След това той показва изглед отгоре на карта, която се създава чрез прости текстови подкани, след което се превръща в пустиня, след което се подканва да се превърне в горска сцена (с подкана за текст и изображение). Разбира се, това е предварително записан елемент от сценична презентация, така че приемете горното доказателство за възможностите на този AI модел с едно наум.

Най-интригуващото обещание е тази идея за „създаване в реално време, интегрирано с геймплей“. Тези инструменти вече изглеждат впечатляващи (макар и в етапна демонстрация) и Baszucki не е поставил времева рамка върху това, но ако успеят да стигнат дотам, това е скок напред във функционалността на AI за игри, която има огромни последици. Представете си виртуална D&D игра, в която светът се слива в съществуване. Добре, с графики на Roblox, но все пак.

Baszucki казва, че следващият етап в тези „усилия на платформата“ позволява на разработчика „да хоства високопроизводителна, със 100 играчи игра с отворен свят, спорт или Battle Royale на Roblox и да я накара да работи на 2 GB RAM устройства навсякъде по света с добра честота на кадрите няма да спрат, докато това не стане възможно.“ Все още чакаме нашата летяща кола, но междувременно предполагаме, че участието в изживявания със 100 играчи, създавани в движение, звучи напълно страхотно. Дали Roblox може да достави това, което казва, че може обаче, остава да видим.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град